Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Έξι σφαίρες εκ των οποίων δύο στο κεφάλι είχε δεχθεί ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Την εθνοφρουρά επιστρατεύει ο κυβερνήτης του Μιζούρι.

Την εθνοφρουρά επιστρατεύει ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μιζούρι προκειμένου να “αποκατασταθεί η τάξη” μετά τη δεύτερη νύχτα απαγόρευσης κυκλοφορίας και ένατη ημέρα ταραχών στη πόλη Φέργκιουσον για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν απο πυρά αστυνομικού...
Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν το βράδυ προς το κτήριο της αστυνομίας όπου δέχθηκαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες απο τις δυνάμεις καταστολής. Τοπικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως η αστυνομία δέχθηκε επίθεση απο τους διαδηλωτές με πέτρες και βόμβες μολότωφ κάτι που αρνούνται οι διαδηλωτές.

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έφτασαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της οικογένειας, σύμφωνα με την οποία, στο σώμα του Μπράουν βρέθηκαν έξι σφαίρες όλες από μπροστά και δυο απ’ αυτές στο κεφάλι. Τη διενέργεια νέας νεκροψίας  διέταξε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο νεαρός Μάικλ Μπράουν δολοφονήθηκε στις 9 Αυγούστου απο τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον κατά τη διάρκεια ελέγχου και ενώ περπατούσε στον δρόμο της πόλης Φέργκιουσον. Η εκδοχή της αστυνομίας κάνει λόγο για διένεξη μεταξύ των δύο κατά την οποία ο Μάικλ Μπράουν αντιστάθηκε στον αστυνομικό και κινήθηκε να τραβήξει όπλο. Αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο δηλώνουν πως δεν υπήρξε καμία διένεξη μεταξύ των δύο και πως ο Μάικλ Μπράουν όταν κλήθηκε απο τον αστυνομικό να σταματήσει, ύψωσε τα χέρια του.


kar.org

  • Blog Archive