Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Χαμάς: Συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014
Σε συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας κατέληξαν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, ενώ μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για την επίτευξή της, ανακοίνωσε σήμερα  ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού...
αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

«Επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε την ανακοίνωση από το Κάιρο ώστε να καθοριστεί η ώρα της εφαρμογής (της εκεχειρίας)», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί «μια νίκη για την αντίσταση», ανέφερε ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης, Μούσα Αμπού Ζούχρι, σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας ότι η ώρα έναρξης της εκεχειρίας θα καθοριστεί αργότερα.

Ένας εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μιας παλαιστινιακής ομάδας που εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, ανέφερε ότι η ανακοίνωση από την Αίγυπτο ενδέχεται να γίνει ενός των επόμενων δύο ωρών.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ξεκίνησαν την 8η Ιουλίου και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 2.130 ανθρώπων στην πλευρά των Παλαιστινίων και 68 στην πλευρά του Ισραήλ.


tvxs
  • Blog Archive