Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ: Μεγάλη βαβούρα για τον ΒΟΑΚ, έρχονται Διόδια;

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014
Σε πανστρατιά Περιφέρεια – 
Φορείς, Κρητικοί για τον ΒΟΑΚ, 
μας φέρνουν και διόδια;



Πανστρατιά ξεκινά η Περιφέρεια με τους φορείς και όλους τους Κρητικούς διεκδικώντας άμεσα από την Κυβέρνηση να βρει πόρους για να γίνει επιτέλους το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, τόνισε σε ... δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
 
Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξέφρασε την αντίδρασή του για τα “ψίχουλα” της διαβούλευσης για την Κρήτη από το Υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας ότι χρειάζεται άμεσα πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στα διόδια.
 
Παράλληλα επεσήμανε ότι μπορούν να βρεθούν Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί πόροι για την ολοκλήρωσή του οδικού έργου που έχει να κάνει με την τοπική ανάπτυξη αλλά και τη δημόσια ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και των τουριστών.
 
Ο κ. Αρναουτάκης επίσης έστειλε μήνυμα στην Κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση, ότι, η Κρήτη είναι μέρος της Ελλάδας και οφείλει η εκάστοτε Κυβέρνηση να ανταποδίδει στην Κρήτη αυτά τα οποία η Κρήτη δίνει στον Εθνικό προϋπολογισμό.
 
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρνουτάκης δήλωσε “Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μια πολιτική βούληση για να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο νησί μας. Έχουμε δει ότι ολοκληρώνονται οι μεγάλοι οδικοί άξονες στην υπόλοιπη Ελλάδα η Κρήτη δικαιούται αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο υπέρ των πολιτών υπέρ των τουριστών υπέρ της ασφάλειας όλων μας. Η Περιφέρεια μας με την έναρξη της νέας θητείας ξεκινά πανστρατιά από όλους τους Κρητικούς και διεκδικεί από την Κυβέρνηση να βρει τους πόρους για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο. Μπορούν να βρεθούν Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί πόροι για να ολοκληρωθεί. Παράλληλα βέβαια πρέπει να δούμε και την ολοκλήρωση όλων των μελετών γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες μελέτες που είναι έτοιμες πρέπει όμως να ωριμάσουν και κάποιες άλλες για να ολοκληρωθούν και μαζί πάντα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης που εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί και να υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις όλοι μαζί μια γροθιά οι φορείς της Κρήτης να διεκδικήσουν αυτό το μεγάλο έργο”
 
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα χρήματα “ψίχουλα” της διαβούλευσης του Υπουργείου είναι προάγγελος για να μπει ιδιώτης στον ΒΟΑΚ και να δούμε διόδια, ο κ. Αρνουτάκης δήλωσε: “Ναι αυτή είναι και η βούληση του Υπουργείου. Εμείς είχαμε δηλώσει τη θέση μας και την προεκλογική περίοδο. Είμαστε ενάντια στα διόδια στην Κρήτη γιατί μπορούν να βρεθούν τρόποι. Έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό, περιμένουμε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό η οποία δεν έχει γίνει ακόμα για διάφορους λόγους, όμως εκτιμώ ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα έχουμε κάποιες εξελίξεις για το θέμα αυτό και θα αποδείξουμε ότι μπορούν να βρεθούν πόροι”
 
 
Σε άλλη ερώτηση αν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την βούληση του Υπουργείου ο Περιφερειάρχης δήλωσε: “Βλέπετε ότι από τη στιγμή που στη νέα προγραμματική περίοδο δίνονται τόσα χρήματα σε έργα από μετρό από αεροδρόμια από σιδηροδρόμους από οδικούς άξονες 1,5 περίπου δισεκατομμύριο πήγαν στους υπόλοιπους οδικούς άξονες και η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς ότι είναι μέρος της Ελλάδας και οφείλει η εκάστοτε Κυβέρνηση να ανταποδίδει στην Κρήτη αυτά τα οποία δίνει στον Εθνικό προϋπολογισμό”

πηγή
  • Blog Archive