Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Γάζα: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με την λήξη της εκεχειρίας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2014
Εντολή στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή ρουκετών.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη της Γάζας σύμφωνα με μαρτυρία, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή...

Ταυτόχρονα με την λήξη της εκεχειρίας σήμερα το πρωί, άκαρπες ήταν και οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για παράταση της κατάπαυσης του πυρός, ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές.

Αξιωματούχοι της Χαμάς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Χαμάς δεν θα παρατείνει την ισχύ της εκεχειρίας με το Ισραήλ. «Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτα», δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους. Το Ισραήλ δεν αποδέχθηκε τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε το στέλεχος της Χαμάς στο Κάιρο.

Το Ισραήλ είχε προτείνει το βράδυ της Τετάρτης την παράταση επ’ αόριστον της ισχύος της εκεχειρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα τελεί υπό προϋποθέσεις. «Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή η μάχη έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, που αποσύρθηκαν από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα, παραμένουν σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων.

Από την 8η Ιούλη και την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής 1.890 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ σύμφωνα με τη Unicef, το 73% των θυμάτων είναι άμαχοι.


ertopen
  • Blog Archive