Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Αποτάχθηκε ο πρωτοδίκης που αποπλάνησε το γιο του

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014
Εκτός δικαστικού σώματος τέθηκε οριστικά και αμετάκλητα ο 49χρονος πρώην πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος φέρεται ότι αποπλάνησε τον 5άχρονο γιο του. 
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα...
έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων», καθώς εις βάρος του πρώην δικαστικού λειτουργού υπάρχει και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον καταδίκασε τον Φεβρουάριο του 2012 σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου, μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του, κατ' εξακολούθησιν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς έχει ήδη εκτίσει την ποινή του στις Φυλακές Χαλκίδας, καθώς εργαζόταν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, με αποτέλεσμα η μία ημέρα εργασίας να λαμβάνεται ως δύο ημέρες κράτησης.
 
Αρνείται
 
Ο ίδιος πάντως αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες, ενώ είχε προσφύγει κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, χωρίς όμως να γίνει δεκτή η αίτησή του. Ενώπιον των συμβούλων Επικρατείας υποστήριξε ότι υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που αναφέρει ότι το παιδί του όντως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
 
 
  • Blog Archive