Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Επίθεση χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014
Ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεοναζί προκάλεσαν ζημιές στο Σχολείο και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Σημειώνεται πως το ΑΣΜΠ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά).

Ποιο είναι το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά...


Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά δημιουργήθηκε το 2005 από εθελοντές εκπαιδευτικούς - και όχι μόνο - της πόλης του Πειραιά, ενώ το 2006 πήρε τη νομική μορφή σωματείου. Οι σκοποί του Σχολείου είναι:

  1) Η κάλυψη της ανάγκης των μεταναστών για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. H ελληνική γλώσσα για τους μετανάστες είναι εργαλείο επικοινωνίας με τους άλλους, ο άξονας για να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία ένα πλαίσιο ουσιαστικής κατανόησης και αποδοχής τους αλλά και η προϋπόθεση στην προσπάθεια τους να πάρουν άδεια παραμονής μακράς διάρκειας στην χώρα μας.

  2) Η νομική στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες με τις διαδικασίες νομιμοποίησης τους.

  3) Η συμπαράσταση στους μετανάστες για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας αλλά και η δράση για την ανάδειξη και τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία.

  4) Η συμβολή στην επαφή και προσέγγιση Ελλήνων και μεταναστών, στην αμοιβαία «γνωριμία» τους με άξονα τον πολιτισμό και τις συνήθειες, στην αποδοχή του «διαφορετικού» ως συστατικό στοιχείο της κοινωνίας μας ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή ένταξη των μεταναστών ως ισότιμων μελών της ελληνικής κοινωνίας.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και γίνονται κάθε Κυριακή 5-8 μ.μ. από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο.


tvxs
  • Blog Archive