Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

"Ματωμένες Φράουλες": Νέα σύσκεψη για τη Μανωλάδα

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014
Σύσκεψη που έχει προαναγγελθεί από τις μέρες που βγήκε η δικαστική απόφαση που προκάλεσε σάλο, θα διεξαχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με στόχο την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση προς φορείς της Πάτρας, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, σημειώνει:

"Παρά τη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ε.Κουτζαμάνη....
που ζητεί να εξετάσει το σκεπτικό αθωωτικών αποφάσεων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας για τους πυροβολισμούς που τραυμάτισαν δεκάδες εργάτες Γής στην Ν.Μανωλάδα, συνεχίζονται οι ρατσιστικές διώξεις.

Στις 18 Αυγούστου ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας παρενέβη για λογαριασμό του ιδιοκτήτη των χωραφιών όπου έχουν τις παράγκες τους οι εργάτες που δούλευαν στην Βαγγελάτος ΑΕ και τους «συμβούλευσε» να φύγουν από την περιοχή διότι οι ελεύθεροι πλέον δράστες των πυροβολισμών δεν τους θέλουν στη περιοχή «μήπως και συμβεί τίποτα πάλι


Με τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις επιχειρούν αν τρομοκρατήσουν ξανά τους εργάτες Γης στα φραουλοχώραφα και να συνεχίσουν να βγάζουν τα κέρδη τους σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, με κόσμο που θα δουλεύει πρωί-νύχτα, θα ζει σε άθλιες συνθήκες σε παράγκες και δεν θα διαμαρτύρεται όταν θα είναι απλήρωτος.

Την ίδια περίοδο στην Αθήνα μετανάστες δέχονται από τους νεοναζί άγριες ρατσιστικές επιθέσεις όπως ο Μαλίκ Σαφράζ που σήμερα βρέθηκε στο χειρουργείο στην δέκατη όγδοη μέρα θεραπείας του και ο Ιρανός  Ασκάν Νατζαφί που δέχτηκε δεκάδες μαχαιριές στο σώμα.

Αποτελεί κοροϊδία της συγκυβέρνησης η προώθηση ενός δήθεν αντιρατσιστικού νομοσχεδίου την ώρα που κυριολεκτικά με το ρατσισμό καλύπτει την εγκληματική εκμετάλλευση των εργατών Γής στην Ν.Μανωλάδα.

Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν νομιμοποιεί ούτε ένα μετανάστη και δεν καλύπτει απέναντι στη ρατσιστική βία που την γεννάει η ίδια η πολιτική των επιχειρήσεων σκούπα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της FRONTEX. Άλλωστε ποιος έβαλε στο αρχείο την υπόθεση καταγγελιών των προσφύγων για το Φαρμακονήσι;

 Καλούμε σε μαζική σύσκεψη στην Πάτρα στις 26 Αυγούστου στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας συνδικάτα, φορείς, οργανώσεις της αριστεράς, αντιρατσιστικές κινήσεις και κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε μαζικές κινητοποιήσεις για να μην ολοκληρώσουν τα αφεντικά της Ν.Μανωλάδας τα εργοδοτικά ρατσιστικά τους εγκλήματα.

H εργοδοτική τρομοκρατία και η κάλυψη της από την Αστυνομία του Κικίλια δεν θα περάσει
!
".


ertopen
  • Blog Archive