Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014
Ένα 24ωρο μετά την κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές επανέλαβαν τις κινητοποιήσεις, διαδηλώνοντας ειρηνικά από το κτίριο του δημαρχείου της πόλης μέχρι τα ομοσπονδιακά δικαστήρια απαιτώντας την σύλληψη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον που σκότωσε, εν ψυχρώ, τον άοπλο νεαρό, την παραπομπή του σε δίκη και την παραίτηση της αστυνομικής διεύθυνσης στην περιοχή...

Η μικρή και διακριτική παρουσία αστυνομικών, που συμβαίνει εδώ και μερικές μέρες σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της βίας, κατέβασε το θερμόμετρο της έντασης, όπως επίσης και το γεγονός ότι επιτράπηκε σε πενταμελή αντιπροσωπεία διαδηλωτών να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο των δικαστηρίων του Σαιντ Λιούις.

Οι διαδηλωτές υψώνοντας τα χέρια στον αέρα φώναξαν συνθήματα κατά της ατιμώρητης αστυνομικής βίας, διεκδίκησαν μεταρρυθμίσεις στον τομέα της αστυνόμευσης και απονομή δικαιοσύνης για τον αδικοχαμένο Μάικλ Μπράουν. Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση αποχωρώντας ειρηνικά.



ertopen
  • Blog Archive