Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Χυδαία προσβολή στη μνήμη Γρηγορόπουλου από τη Χρυσή Αυγή

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2014
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που βρέθηκε στο τηλέφωνο του Ηλία Κασιδιάρη και αφορά την τραγική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Εμπνευσμένοι» από τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού, στελέχη της Χρυσής Αυγής, χωρίς ίχνος ντροπής και ενώ ο τάφος του Αλέξη ήταν ακόμη νωπός, ηχογράφησαν ένα χυδαιολόγημα, παραφθείροντας τους στίχους γνωστού τραγουδιού....
 
«Στα μαθητικά σου τα βιβλία/
πίσω από τις λέξεις, χ...κε ο Αλέξης/
μες των Εξαρχείων την πλατεία/
κι από την μπόχα ήρθε η Αστυνομία», 
ξεκινάει το χυδαίο «τραγούδι».

Το αρχείο, που φέρνει σήμερα στο φως το «Έθνος», έχει ηχογραφηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2008, μόλις 7 ημέρες από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήμανε την αρχή εκτεταμένων συμπλοκών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οπως φαίνεται, οι χρυσαυγίτες, που τότε μετρούσαν μερικές εκατοντάδες ψήφων που δεν ξεπερνούσαν το 0,5% (εθνικές εκλογές 2009), πανηγύριζαν για τη στυγερή δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα και έσπαγαν πλάκα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.
Στην καταγραφή του αποσπάσματος ακούγεται η χαρούμενη διάθεση αλλά και τα εμετικά γέλια των «πρωταγωνιστών» του ανοσιουργήματος, που εκτιμάται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης -στον οποίο ανήκει και το κινητό τηλέφωνο στο οποίο βρέθηκε- και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο κινητό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, άλλωστε, βρέθηκαν πολλά κοινά τους βίντεο και ηχογραφήσεις, αφού η φιλία τους χρονολογείται από πολύ παλιά.

Μία μέρα πριν Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος οδηγηθούν για ορκωμοσία ως σύμβουλοι σε Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκάλυψη προκαλεί ανατριχίλα για το ήθος και το ποιόν των ανθρώπων αυτών, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον θάνατο ενός 15χρονου. Παρά τον υποτιθέμενο θαυμασμό τους στους αρχαίους Ελληνες, που τιμούσαν τους νεκρούς τους, οι χρυσαυγίτες με την... «ποιητική» τους έξαψη προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο το νεκρό παιδί και την οικογένειά του.


ertopen
  • Blog Archive