Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΔΝΤ: Εισπρακτικές εταιρείες να αναζητούν οφειλέτες των ταμείων

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2014
Να αναθέσει σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία την «ενημέρωση» των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά το ΔΝΤ από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας προς το παρόν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και τάσσεται ...υπέρ της δημιουργίας του απαιτούμενου μηχανισμού εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία των εσόδων του ΚΕΑΟ, αφού διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά ότι απομένουν να γίνουν πολλά, γίνεται αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός call center για την «ενημέρωση» των οφειλετών.

Σύμφωνα την Καθημερινή, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Πάτρικ Ντε Μετς επιμένει στην εκχώρηση της ενημέρωσης των οφειλετών για την έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης, σε ιδιωτικές εταιρείες.

Επίσης, έχει πολλές φορές εκφράσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την άποψη ότι το ΙΚΑ και το ΚΕΑΟ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανάγκη αύξησης της εισπραξιμότητας για λογαριασμό των Ταμείων.
tvxs
  • Blog Archive