Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Αντιδρασεις απο το ΤΕΙ Αθηνας για την διαγραφη φοιτητων

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014
Νέες αντιδράσεις από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας πυροδότησε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για οριστική διαγραφή των αιώνιων φοιτητών από τον Σεπτέμβριο.

Η αρχή έγινε από το ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο καταλογίζει εμμονή στο υπουργείο. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΤΕΙ ανακοίνωσε ότι ...στη βάση της χρονικά εφαρμοζόμενης χρηστής διοίκησης αποφάσισε να διευρύνει την εξεταστική Σεπτεμβρίου, όχι μόνο με θεωρητικά αλλά και με εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να διευκολύνει τους «λιμνάζοντες» φοιτητές και ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν υποστήριξης.

Από την πλευρά του το υπουργείο προέβη σε νέα ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους». «Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους 'λιμνάζοντες' φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι "λιμνάζοντες" θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

                 ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                          ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

  • Blog Archive