Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ξεσηκώθηκαν στις γυναικείες φυλακές κατά των Χρυσαυγιτών

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014
Αντιδράσεις στη δεύτερη πτέρυγα των κρατουμένων γυναικών στις φυλακές Κορυδαλλού έχει προκαλέσει η εντολή για μεταφορά τους, η οποία όπως λένε, προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο, στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, ενώ στον πρώτο είναι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σε έγγραφη καταγγελία τους, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών αναφέρει ότι ....


«η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο προκειμένου να μη χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν 100 γυναίκες κρατούμενες, τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο να μείνουν οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές».

Αναφέρουν επίσης, ότι «το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους».

«Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάπηρες συγκρατούμενές μας, οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δε θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται»
σημειώνεται στην έγγραφη καταγγελία τους.

Οι κρατούμενες λένε επίσης ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές, ενώ κάνουν λόγο για «ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά» από την πλευρά των χρυσαυγιτών σε βάρος των γυναικών κρατουμένων.

Οι κρατούμενες προειδοποιούν ότι, ως πρώτη μορφή διαμαρτυρίας, θα προχωρήσουν σε στάσεις και αποχή από το συσσίτιο.


palo
  • Blog Archive