Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Ναύτες πατρίκιοι και πληβείοι! Τι γίνεται στο ΓΕΝ
Ναύτες υπηρετούντες και Ναύτες εξαφανισμένοι!!
Πολλές καταγγελίες έχουν... περιέλθει σε γνώση μας όσο και των δημοσιογράφων σχετικά με του ναύτες του ΠΝ...
Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία, που έρχεται να δικαιώσει πλήρως τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες μας, με ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στο Πολεμικό Ναυτικό, που για χρόνια έχει μετατραπεί σε βασίλειο του βύσματος -ποιος θυμάται άραγε το αμαρτωλό σύστημα των Μετατάξεων με το οποίο Μειμαράκης-Μιχαλολιάκος βόλευαν τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τους γόνους των πλουσίων μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου-, αντιμετωπίζει πλέον εξαιτίας των βυσμάτων ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: την κατανομή των “συστημένων” ναυτών εις βάρος των υπολοίπων “κοινών θνητών” που κατατάσσονται για να υπηρετήσουν τη μαμά Πατρίδα όπως υποχρεούνται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Οι ναύτες που έχουν “μπάρμπα από την Κορώνη” και μεταφορικά και “κυριολεκτικά” είναι σχεδόν άφαντοι.
Ας ξεκινήσουμε με το ΓΕΝ. Αν θέλει κάποιος  να μην εκτελεί υπηρεσίες η να “εξαφανισθεί” εν μέρει, μπορεί να γίνει οδηγός Κλαδάρχη ή ακόμη καλύτερα να υπηρετεί στο ΕΓ του Υπαρχηγού.
Η Μόνιμη Διαταγή προβλέπει για τους Αρχιπλοιάρχους  κλαδάρχες έναν (1) οδηγό, είτε μόνιμο είτε ναύτη και για όλους τους ναυάρχους έναν (1) μόνιμο οδηγό κι ένα (1)ναύτη.
Στους δε Κλαδάρχες υπηρετούν τουλάχιστον δύο ναύτες και ένας μόνιμος χωρίς να συνεισφέρουν στις βάρδιες της
Δ/ΓΕΝ!!! Ενώ στο γραφείο του Υ/ΓΕΝ που δικαιολογεί ένα ναύτη (οδηγό), μιας και για όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετείται από το Ε.Γ του Αρχηγού, υπηρετούν πλέον του ενός (το νούμερο είναι γνωστό) και χωρίς αυτοί να κάνουν απολύτως τίποτα και ιδιαίτερα βάρδιες στη Δ/ΓΕΝ όπως προβλέπεται.
Το αποτέλεσμα οι “κοινοί θνητοί” της Δ/ΓΕΝ που απομένουν, οι μισοί να είναι απόσπαση στο ΘΑΝ της Αγίας Μαρίνας, οι δε υπόλοιποι να κάνουν τα πάντα, αγγαρείες, σκοπιές, αγήματα και να κοιμούνται ελάχιστα.
Στις “ευγενείς” υπηρεσίες του ΠΝ όπως η ΔΔΜΝ,  ΓΕΠΝ,  ΣΔΙΕΠΝ, ΥΙΝ, ΑΒΕΡΩΒ, ΒΕΛΟΣ, ΤΕΣ, ΜΤΝ κλπ οι ναύτες είναι υπεράριθμοι, σπάνια παίρνουν αποσπάσεις στο ΘΑΝ και οι υπηρεσίες που κάνουν, αν κάνουν, είναι καλύτερες από  ανωτέρου Αξιωματικού.
Στις υπόλοιπες “κοινές θνητές” υπηρεσίες του ΠΝ όπως στη περιοχή Σκαραμαγκά (δεν μιλάμε για το ΝΚ Σκαραμαγκά!!!! μην μπερδευτούμε) στους Ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης οι αποσπάσεις πάνε σύννεφο και οι εναπομείναντες ελάχιστοι ναύτες τραβάνε κι αυτοί όλες τις αγγαρείες, σκοπιές, αγήματα και ο ύπνος είναι πολυτέλεια.
 
Στην Ελλάδα του 2014, της κρίσης και της ένδειας, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στρατεύσιμοι θητείας δύο κατηγοριών,  Πατρίκιοι και Πληβείοι.
 
Καλό είναι λοιπόν αυτοί που εκδίδουν τις Μόνιμες Διαταγές να τις τηρούν πρώτοι, καθώς όλοι αυτοί οι ναύτες των “ευγενών” υπηρεσιών και των ιδιαιτέρων γραφείων, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν βάρδιες εκεί που είναι τοποθετημένοι, να διατίθενται στις υπηρεσίες που υπάρχει πρόβλημα και να μοιράζονται οι σκοπιές, οι αγγαρείες, τα αγήματα, οι αποσπάσεις και η εξόδου εξίσου σε όλους”.
 
Αυτά καταγγέλλει το armynews.gr και ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι όλοι αυτοί που απαγγέλλουν τα μεγάλα εθνικιστικά λογύδρια, που μιλούν για τη θητεία υπέρτατο καθήκον και υποχρέωση της νεολαίας, όχι μόνο απάλλαξαν τον εαυτό τους από αυτό το βάρος, αλλά και δημιούργησαν μια ολόκληρη βιομηχανία πελατειακών σχέσεων-εξαγορών για να βολέψουν και να αρπάξουν τον ψήφο.
Τεράστια ευθύνη για όλα αυτά, για την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών στον στρατό έχουν τόσο ο ΑΓΕΝ Αποστολάκης που διεκδικεί να γίνει ΑΓΕΕΘΑ και να αναγνωριστεί το έργο του, αλλά και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που θα γίνει Επίτροπος της Ε.Ε.


Εμείς απαιτούμε ΙΣΟΤΗΤΑ και εφαρμογή των διαταγών και των Κανονισμών.
Tην ώρα που τα μέλη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα παιδιά των πλουσίων ουσιαστικά απαλλάσσονται της υποχρεωτικής στράτευσης και των συνεπειών της (οικονομικό κόστος, σπουδές, επαγγελματικές υποχρεώσεις, στον Στρατό Ξηράς στην παραμεθόριο οι συνάδελφοι δεν ξέρουν τι θα πει έξοδος!  Πράγματα γνωστά σε Αβραμόπουλο-Κωσταράκο-Μανωλά, που ευθύνονται για αυτό, αλλά νοιάζονται μόνο για τις δημόσιες σχέσεις των τυπικών επισκέψεων.  
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να δημοσιεύσουν τις καταγγελίες τους σχετικά με τις αυθαιρεσίες συγκεκριμένων προσώπων που πρέπει να λογοδοτήσουν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive