Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αιδηψός: Σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου για βάναυση κακοποίηση γάτας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014
Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Εύβοια. Συνελήφθη, στην Αιδηψώ 55χρονος ιδιοκτήτης καφενείου για κακοποίηση γάτας

Το πρωί του Σαββάτου, καταγγέλθηκε από τρία άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ότι νωρίτερα χθες το βράδυ ο 55χρονος κακοποίησε βάναυσα μία γάτα, μέσα στο καφενείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία...
ο καταστηματάρχης το βράδυ της Παρασκευής έγινε αντιληπτός από περίοικους να χτυπά με μανία μια μαύρη γάτα μέσα στο κλειδωμένο μαγαζί του.

Όπως αναφέρουν οι μάρτυρες ο δράστης έσπασε δύο σκουπόξυλα πάνω στο ζώο, ενώ το χτύπησε επίσης με ένα λάστιχο αλλά και με μια καρέκλα...

Οι περίοικοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά εκείνος αδιαφόρησε προκαλώντας τους να καλέσουν την αστυνομία.

Όταν στο σημείο έφτασε περιπολικό ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του που επικοινωνεί με το μαγαζί. Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Ήρα κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του και επέστρεψαν στο κατάστημα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου, ο δράστης κατέβηκε να τις αντιμετωπίσει χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία αστυνομικών που τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα μέλη του σωματείου δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το άτυχο γατί, ωστόσο τράβηξαν φωτογραφίες από το χώρο της κακοποίησης όπου διακρίνονται καθαρά τα σημάδια από το αίμα του ζώου...

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές, σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981, όπως ισχύουν σήμερα.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.


news247
  • Blog Archive