Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

«Ποτέ δουλειά την Κυριακή» - Πολύ λιγότερα τα καταστήματα που άνοιξαν

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014
Σήμερα εκτός εμπορικών τουριστικών κέντρων υπολογίζεται ότι άνοιξαν ακόμη λιγότερα και από δύο στα δέκα εμπορικά καταστήματα, ενώ κλειστά έμειναν ακόμη και κάποια πολυκαταστήματα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στο κέντρο της Αθήνας, με συνθήματα «ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά» και «ποτέ δουλειά την Κυριακή: Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου το διάστημα των θερινών εκπτώσεων κινήθηκαν πτωτικά... σε σύγκριση με την αντίστοιχη θερινή εκπτωτική περίοδο.

Σημειώνεται ότι ενώ τα τουριστικά μεγέθη είναι εντυπωσιακά για τη φετινή χρονιά, δεν έχουν μεταφραστεί ακόμη σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης και κατ΄επέκταση του τζίρου των καταστημάτων, ιδίως σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς.. Από την ΕΣΕΕ, δε, θεωρείται ότι κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της καταναλωτικής κίνησης διαδραμάτισε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την εφορία, πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, γεγονός που πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι «πάγωσε» την αγορά.


ertopen
  • Blog Archive