Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Στρατιές απελπισμένων στα παράλια της Σικελίας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Αυγούστου 12, 2014
Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό προσέφερε κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου βοήθεια σε 2.053 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε πλεούμενα που είχαν σαλπάρει από την Λιβύη με προορισμό την Σικελία.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς μεταναστών εντάσσονται στην ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum, η οποία ξεκίνησε –με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης– τον περασμένο Οκτώβριο.

Το πρωί της Δευτέρας το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Σαν Τζούστο μετέφερε στο Ρήγιο της Καλαβρίας 1.699 μετανάστες και πρόσφυγες στους οποίες δόθηκαν άμεσα τρόφιμα και χορηγήθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χάρη και στη συνεργασία σειράς εθελοντικών οργανώσεων της Κάτω Ιταλίας.
Όπως έγινε γνωστό ...

από πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών σε γενικές γραμμές είναι καλή: διαγνώσθηκαν μόνον μεμονωμένα περιστατικά ψώρας.

Τουλάχιστον οι εκατό από τους αφιχθέντες στο Ρήγιο είναι ανήλικοι. Συνολικά, τριακόσιοι μετανάστες πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Καλαβρία , σε ακίνητα που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάτω Ιταλία, από την αρχή του χρόνου δέχεται τεράστια πίεση με συνεχείς αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, που μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.000.

    
                                                                                                                                                                news247
  • Blog Archive