Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το πρόγραμμα των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στις ορκωμοσίες, με αφορμή την παρουσία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Μέχρι στιγμής έχουν προαναγγελθεί οι εξής συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις ορκωμοσίες Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων.

Μπλόκο στις ορκωμοσίες των νεοναζί...

Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ενωμένοι ενάντια στα Μνημόνια της φτώχειας και του ρατσισμού.

Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε Δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί, μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Με το κλείσιμο της προανάκρισης των εφετών ανακριτριών άρχισαν και οι απελευθερώσεις νεοναζί στελεχών, όπως της διαβόητης Σκορδέλη, που έπαιξε απροκάλυπτο ρόλο στις επιθέσεις και τα μαχαιρώματα στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτά τα βρόμικα παιχνίδια συμβιβασμών και μεθοδεύσεων για να πέσουν στα μαλακά στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή παίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος, αφήνουν ανοιχτό το να μπορούν να στηριχτούνε σε αυτούς.

Η κυβέρνηση των Μπαλτάκων και των Τροϊκανών έδινε την αστυνομική κάλυψη στη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Επιχειρηματίες την χρηματοδότησαν και της εξασφάλισαν όπλα αλλά και Γραφεία-ορμητήρια για να δρουν τα Τάγματα εφόδου στις γειτονιές ώστε να σπείρουν το τρόμο. Ήταν το απαραίτητο εργαλείο αποπροσανατολισμού για το ποιος έφταιγε για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στις γειτονιές της Αθήνας που έφερναν τα Μνημόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Οι νεοναζί τους έκαναν πλάτες στοχοποιώντας τους μετανάστες για να την βγάλουν καθαρή οι επιχειρηματίες , οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που κέρδιζαν και κερδίζουν από τα Μνημόνια. Για να χτυπηθεί η εργατική αντίσταση, η αριστερά και το κίνημα ανατροπής των Μνημονίων. Αυτό το μήνυμα έστειλαν με τις δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν στο Κερατσίνι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, στα Πετράλωνα δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν. Οργάνωσαν πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Μάη 2011 με ένα νεκρό και εκατοντάδες μαχαιρωμένους μετανάστες και σπασμένα καταστήματα. Ο Κασιδιάρης είχε την κάλυψη της Αστυνομίας και ο Μπαλτάκος τους παρείχε την στήριξη μέσα από τη ΝΔ.

Στις γειτονιές της Αθήνας, που φέτος θα γιορτάσει στις 12 Οκτώβρη τα 70 χρόνια από την αποχώρηση των ορδών του Χίτλερ, δεν θα αφήσουμε τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που κατέδιδαν και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα όσους αντιστέκονταν στην ναζιστική κατοχή, να παριστάνουν  τάχα τους  «άδικα διωκόμενους πατριώτες».

Το αίμα των θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας δεν έχει στεγνώσει και τα εγκλήματα συνεχίζονται ακόμη όπως έδειξαν οι τελευταίες επιθέσεις στα Πατήσια και τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας αλλά και στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.  Στα Πατήσια κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του ο Μαλίκ Σαφράζ και μόλις μερικά μέτρα από τη ΓΑΔΑ μαχαιρώθηκε με πολλαπλά τραύματα ο Ιρανός πρόσφυγας Ασκάν Νατζαφί.

Η θέση τους εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να είναι στη φυλακή και στους υπονόμους, όπου και ανήκουν, και όχι να έχουν τη προκλητική κάλυψη του κρατικού μηχανισμού και της Αστυνομίας.

Πέρυσι μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναγκάσαμε την κυβέρνηση με την δύναμη των εκατοντάδων χιλιάδων που ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους να ξεκινήσει η δίωξη των εγκληματιών των Ταγμάτων εφόδου. Ακόμη μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί η δίκη ώστε να πάνε όλοι φυλακή. Πρέπει να καταδικαστούν ισόβια, όπως οι χουντικοί για να αρχίσει επιτέλους το ξήλωμα του φασιστικού παρακράτους.

Η κυβέρνηση με την ρατσιστική πολιτική της των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των επιχειρήσεων σκούπα και των πνιγμών της FRONTEX στα Φαρμακονήσια  τους ανοίγει το δρόμο. Αν τα δικαστήρια αθωώνουν τους δολοφόνους μπράβους των φραουλάδων της Ν.Μανωλάδας, το Λιμενικό συγκάλυψε το έγκλημα στο Φαρμακονήσι.

Καλούμε τις δημοκρατικές και  αριστερές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις να απορρίψουν και να αποτρέψουν την συμμετοχή νεοναζί στις «ορκωμοσίες» των νέων δημοτικών συμβουλίων μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στη μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε τις αριστερές και δημοκρατικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να δώσουν δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.


Όλοι και όλες μαζί να μην επιτρέψουμε την παρουσία νεοναζί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια

·        Αθήνα  29/8, 4μμ, Γκάζι, Πειραιώς 100

·        Κηφισιά 27/8, 7μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

·        Γλυφάδα 27/8, 7.30μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

·        Θεσσαλονίκη 28/8, 9πμ, Δημαρχείο

·        Πειραιάς 31/8, 12μμ, Δημαρχείο

·        Άλιμος 31/8, 7μμ, Θέατρο Κάρολος Κουν

Κινητοποιήσεις στα Περιφερειακά Συμβούλια

·        Αττική 27/8, 6μμ, Κλειστό Δροσούπολης, Άνω Λιόσια

·        Ηράκλειο 29/8, 11.30πμ, Βασιλική του Αγ.Μάρκου

·        Γιάννενα 30/8, 9πμ, Διοικητήριο Περιφέρειας

·        Θεσσαλονίκη 27/8, 6μμ, Κτήριο περιφέρειας Βασ. Όλγας



ertopen
  • Blog Archive