Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο Στόλος της Ελευθερίας ανοίγει και πάλι πανιά για τη Γάζα

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Τρίτη, Αυγούστου 12, 2014
Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας προγραμματίζει μια ακόμη αποστολή με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Στη διεθνή συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας, συμμετέχουν ακτιβιστές και οργανώσεις από...
την Αγγλία, τη Γαλλία, τη  Σουηδία, τη  Νορβηγία, την Ισπανία, την  Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή «το αίτημα για την άρση του αποκλεισμού είναι ένα βασικό στοιχείο των συνομιλιών για τον τερματισμό της βίας, και ότι οι κυβερνήσεις που απορρίπτουν τον αποκλεισμό πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους άμεσα, για να διασφαλιστεί ότι μια συμφωνία που θα καταλήξει σε ένα τέλος της βίας, θα πρέπει επίσης να καταλήξει στο τέλος του αποκλεισμού».

Στον στολίσκο της Ελευθερίας, που αναμένεται να ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, θα συμμετάσχουν ακτιβιστές από πολλές χώρες, ενώ το ακριβές σχέδιο του ταξιδιού αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

«Εμείς προτρέπουμε τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν για τις ενημερώσεις μας και να είναι έτοιμοι να ενταχθούν και να κλιμακώσουν την εκστρατεία μας για να τελειώσει ο  ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» της Ελλάδα.
(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Στόλο της Ελευθερίας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»)

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ανακοίνωσε την αποστολή πλοίου στη Γάζα και η τουρκική οργάνωση αρωγής. Τέσσερα χρόνια μετά την φονική εισβολή των ισραηλινών στρατιωτών στο τουρκικό πλοίο Μάβι Μαρμαρά, οι ακτιβιστές θα επιχειρήσουν εκ νέου να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Το 2010 ισραηλινοί κομμάντο είχαν επιτεθεί στον «Στόλο της Ελευθερίας» και άνοιξαν πυρ κατά ακτιβιστών που επέβαιναν στη «ναυαρχίδα» του στόλου, το τουρκικό Μάβι Μαρμαρά, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Συνολικά 10 ακτιβιστές σκοτώθηκαν.


tvxs
  • Blog Archive