Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ελεύθερος ο χρυσαυγίτης Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2014
Σχεδόν ένα μήνα μετά την προφυλάκισή του αποφυλακίζεται, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με το βούλευμα... (1502/2014), ο βουλευτής, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, θα διαβεί την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
 
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
 
Ανακρίτριες και εισαγγελέας τον προφυλάκισαν με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της.
 
enet.gr
  • Blog Archive