Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Der Spiegel : Η Γερμανία υπέκλεπτε συνδιαλέξεις Αμερικανών και Τούρκων

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Αυγούστου 16, 2014
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αλλά και της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον, ενώ κατασκοπεύουν εδώ και χρόνια την Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το...
γερμανικό περιοδικό, στην κυριακάτικη έκδοσή του, επιβεβαιώνει, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι μία τηλεφωνική συνομιλία του Τζον Κέρι υπεκλάπη «κατά λάθος» το 2013 από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συζητούσε τότε για την ένταση στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι ένα χρόνο νωρίτερα η BND είχε υποκλέψει την τηλεφωνική συνομιλία της Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν.

Οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υπεκλάπησαν κατά λάθος και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δε στόχευαν ειδικά αυτούς τους δύο αξιωματούχους, γράφει το Der Spiegel.
Το περιοδικό αποκαλύπτει, επίσης, ότι γνωρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες από το 2009 να κατασκοπεύουν την Τουρκία, εταίρο της Γερμανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στόχοι κατασκοπείας επικαιροποιούνται κάθε 4 χρόνια από τη γερμανική κυβέρνηση.  Οι προτεραιότητες δεν τροποποιήθηκαν μετά την υπόθεση κατασκοπείας με τις ΗΠΑ και η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Παρασκευή ότι η BND είχε υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, επικαλούμενα τα έγγραφα που παρέδωσε στη CIA ένας διπλός πράκτορας.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ , enet.gr
  • Blog Archive