Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Eρχονται ραβασάκια της εφορίας ... μετά τις διακοπές

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Αυγούστου 16, 2014
Οδυνηρή...θα είναι η επιστροφή από τις διακοπές για χιλιάδες φορολογούμενους καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ειδοποιητήρια της εφορίας.


Ορισμένοι πολίτες φορολογούμενοι θα λάβουν τα σχετικά ραβασάκια, τον Σεπτέμβριο, μέσω των οποίων θα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει από  επιδόματα, τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν δικαιούνταν.
 Πέρα από τα ειδοποιήτηρια για το φόρο εισοδήματος, ακινήτων και λοιπών άλλων φόρων...
που θα πρέπει να καταβληθούν ως το τέλος του έτους, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ταχυδρομηθούν και τα παρακάτω ραβασάκια, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.


  1. Για την αποπληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 - Απριλίου 2014 σε όσους φορολογούμενους δεν το είχαν καταβάλλει. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν. Οσοι δεν τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους αυτή θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.
  2. Επιστολές στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων μέσω των οποίων θα καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ. Τα ραβασάκια αναμένεται να φθάσουν στους παραλήπτες τους εντός των επόμενων μηνών.

Αντιμέτωποι με την Εφορία, όμως, αναμένεται να βρεθούν και χιλιάδες άλλες φορολογούμενοι καθώς ήδη έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι των αρμόδιων υπηρεσιών για αυτούς που πήραν χρήματα από το κράτος αλλά είτε δεν τα δικαιούνταν είτε δεν τα χρησιμοποίησαν για το σκοπό που τα πήραν. Συγκεκριμένα ραβασάκια θα λάβουν οι φορολογούμενοι στις εξής δύο περιπτώσεις:

Οσοι εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν το έπραξαν. Συγκεκριμένα, oι καταναλωτές που εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης - αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο - αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Αρμόδια για τον έλεγχο, ο οποίος θα γίνει ηλεκτρονικά, είναι η ΓΓΔΕ.

Χρήματα πίσω θα δώσουν και οι γονείς που εισέπραξαν προκαταβολή επιδόματος τέκνων . Η προκαταβολή καταβλήθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012. Θα γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν όσοι εισέπραξαν την προκαταβολή εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος και με βάση τα εισοδήματα του 2013.
 

koutipandoras
  • Blog Archive