Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητούν 1500 ευρώ από πεζοναύτες για την «τρύπα» στο ΚΨΜ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2014
Περίπου 1500 ευρώ ζητούνται από τους πεζοναύτες του 505 Τάγματος που εργάστηκαν κατά διαστήματα το ΚΨΜ της μονάδας για κακή διαχείριση των οικονομικών του, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος.


«Τα ΚΨΜ είναι μια αμαρτωλή ιστορία καθώς οι διοικητές των μονάδων και οι οικονομικές υπηρεσίες είτε είναι ανάξιες.... είτε κάνουν τα στραβά μάτια στην κάκιστη διαχείριση τους, που για κάποιους φυσικά σημαίνει σημαντικά κέρδη. Όμως όλα θα είχαν αντιμετωπιστεί  πολύ εύκολα αφού στα ΚΨΜ ο εφοδιασμός θα μπορούσε να καταγράφεται λεπτομερώς, να πουλούν σε τιμές κόστους και να υπάρχουν ταμειακές μηχανές» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τίποτε όμως από αυτά δε γίνεται γιατί κάποιοι βγάζουν λεφτά από τα ΚΨΜ, οι διοικητές κοστολογούν πιο ακριβά και με το κέρδος από την πώληση των προϊόντων κάνουν συχνά έργα βιτρίνας, ενώ το Υπουργείο χρησιμοποιεί αυτή τη προβληματική κατάσταση για να τονίσει την αναγκαιότητα ιδιωτικοποίησης τους, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που φέρνει κέρδη στους ιδιώτες.

Έτσι τώρα, οι συγκεκριμένοι Πεζοναύτες, λίγο πριν απολυθούν μαθαίνουν ότι χρωστούν 1500 ευρώ λόγω της κακής διαχείρισης των ΚΨΜ. Αλήθεια, γιατί δεν τα ζητούν από τον υπεύθυνο υπαξιωματικό και αξιωματικό; Τον ίδιο το διοικητή; Και απαιτούν 1500 ευρώ από τους συναδέλφους που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως. Πεζοναύτες που επέλεξαν να καταταγούν εκεί γιατί προέρχονται οι περισσότεροι από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και ελπίζουν ότι με τα Μόρια που τους υποσχέθηκαν θα κάνουν κάτι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ» προσθέτει το Δίκτυο Σπάρτακος.

«Εμείς απαιτούμε να αφήσουν ήσυχους τους συναδέλφους. Να τους δώσουν το απολυτήριο και να λήξει ήσυχα και απλά το βάσανο της υποχρεωτικής τους στράτευσης. Τις όποιες ευθύνες να τις αναζητήσουν στα εμπλεκόμενα στελέχη, στο διοικητή και στο ίδιο το ΓΕΣ που διαιωνίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ρίχνει την ευθύνη στους φαντάρους που εκμεταλλεύονται εργασιακά» καταλήγει.
 
 
  • Blog Archive