Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα ύψους 8 εκατ. ευρώ για το ALTER

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2014

Στην αποκάλυψη σημαντικότατων στοιχείων για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter οδήγησε μακρά εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Παναγιώτα Φάκου προχώρησε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για ....
δυο κακουργήματα απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος άλλοτε ισχυρών στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρακτικές των μετόχων του άλλοτε ισχυρού τηλεοπτικού σταθμού πλήρωσαν πάνω από  συνολικά 600 εργαζόμενοι που όχι μόνο έχασαν τις δουλειές τους, αλλά μαζί μήνες ολόκληρους απλήρωτων μισθών και αποζημιώσεις για εργασία ετών… δίχως ποτέ βεβαίως να καταφέρουν να δικαιωθούν.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της απάτης (από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια) αλλά και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίωξη αφορά πρόσωπα που ήταν στελέχη του καναλιού και τον πρώην διευθύνων σύμβουλο του σταθμού Κώστα Γιαννίκο, Θανάση Αθανασούλη και Αικατερίνη Αθανασούλη. Η υπόθεση που ερευνήθηκε από την εισαγγελία και η έρευνα κατέληξε στην άσκηση των διώξεων σε βάρος των τριών παραπάνω προσώπων, αφορά σε εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του Alter και off shore εταιρειών που ελέγχονταν από τους μετόχους του καναλιού.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας εστάλησαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αιτήματα δικαστικής συνδρομής και από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέρος των χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς μερίδας των κατηγορουμένων. Πλέον, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία και μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινικής τους αντιμετώπιση.


  • Blog Archive