Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο επίσημος απολογισμός της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2014
Μια εικόνα της δραματικής κατάστασης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, στη Λωρίδα της Γάζας ,μετά τις 52 ημέρες που διήρκεσε η ισραηλινή επέμβαση, δίνει ο επίσημος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και η Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.133 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις.....
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΟΑΠ, ακόμη δεν έχει καταλήξει στον αριθμό των μικρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται. Πάνω από 11 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς πάνω από 600 χιλιάδες άτομα (το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας) αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν. Το σύνολο του πληθυσμού, υποφέρει από την έλλειψη ρεύματος, νερού και την καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου.

Σύμφωνα με την έκθεση, 9600 κτήρια κατεδαφίστηκαν, ενώ 7600 κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 40 χιλιάδες σπίτια είναι ακατοίκητα, 277 σχολεία υπέστησαν ζημιές. Ανάμεσά τους και 136 σχολεία του ΟΗΕ.

10 νοσοκομεία και 7 σταθμοί πρώτων βοηθειών βομβαρδίστηκαν. 5 νοσοκομεία και 44 κλινικές έκλεισαν λόγω ζημιών. 16 ασθενοφόρα καταστράφηκαν. 23 γιατροί και νοσηλευτές σκοτώθηκαν και 83 τραυματίστηκαν.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν και θρησκευτικούς χώρους. Σύμφωνα με την έκθεση 70 τζαμιά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ενώ 197 υπέστησαν ζημιές. Δέκα μουσουλμανικά νεκροταφεία κυριολεκτικά ανασκάφτηκαν από τις βόμβες. Δυο χριστιανικές εκκλησίες και ένα χριστιανικό νεκροταφείο επλήγησαν.


πηγή
  • Blog Archive