Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τη «γραφειοκρατικοφοβία» επικαλέστηκε υπουργός που δεν πλήρωνε φόρους

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2014
Όλος ο συρφετός των μεγαλοεργολάβων, υπουργών και παρατρεχάμενων παπαγάλων των ΜΜΕ κατηγορούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω σαν τζαμπατζήδες, επειδή αρνούμαστε να πληρώσουμε τα αντισυνταγματικά χαράτσια, διόδια και φόρους.

Οι υπουργοί των καπιταλιστικών κυβερνησεων, όμως,  αποδεικνύονται οι πραγματικοί τζαμπατζήδες.
 Και μάλιστα με περισσό θράσος.
Δεν είναι μόνο οι δικοί μας λιάπηδες και σια. Έχουμε και τους γάλλους.

Την «γραφειοκρατικοφοβία» επικαλέστηκε ο πρώην υφ. Εμπορίου της Γαλλίας Τομάς Τεβενού μετά την αποκάλυψη ότι δεν είχε πληρώσει επί τρία χρόνια φόρο εισοδήματος.

 Αν η συνέντευξη... δεν είναι μια φάρσα, καθώς τη δημοσιεύει η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine (τη μεταδίδουν πάντως όλα τα διεθνή ΜΜΕ), ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι η «παράλειψη» αυτή οφειλόταν σε ψυχολογικούς λόγους, επειδή τον φόβιζε η γραφειοκρατία της χώρας του.

Ο πρώην υπουργός που μετά τις αποκαλύψεις αποπέμφθηκε και από το Σοσιαλιστικό κόμμα, μόλις εννέα ημέρες μετά τον διορισμό του, επικαλέστηκε το σύνδρομο της γραφειοκρατικοφοβίας», ένα σύνδρομο όμως, που, όπως λένε οι ψυχολόγοι, δεν υπάρχει.

Ο Τεβενού δεν είχε πληρώσει επίσης επί τρία χρονια το ενοίκιο στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε, είχε παραλείψει να πληρώσει μια σειρά από πρόστιμα και δεν είχε αναφέρει στις δηλώσεις του τη συμμετοχή του σε αρκετές εταιρείες.

  • Blog Archive