Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ : ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ…

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014
«Θέλετε εργάτες γης ; Υπάρχουν για να σας εξυπηρετήσουν με ανθρώπινες συνθήκες»

Η απίστευτη μικρή αγγελία που παραπέμπει στην  εποχή δουλεμπορίου του Αμερικάνικου Νότου , καταχωρήθηκε και δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα του Πύργου Ηλείας την «Πρωινή», από τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το πρώην γηροκομείο της Βάρδας , μετά το λουκέτο που έβαλε σε αυτό , πριν από μερικούς μήνες,  με συνοπτικές διαδικασίες ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός .

Το γηροκομείο μετά το κλείσιμό του μετατράπηκε σε ....ξενώνα στον οποίο , με βάση τους ισχυρισμούς των ενοικιαστών και του μητροπολίτη Ηλείας , θα μπορούσαν να βρουν στέγη οι αλλοδαποί εργάτες γης που απασχολούνταν κάτω από άθλιες συνθήκες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/10/2013&id=392602

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα η Μητρόπολη Ηλείας έβαλε λουκέτο και πέταξε στο δρόμο τους επί 24 έτη εργαζομένους, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων προς αυτή. Ομως μια έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα τα τρία τελευταία χρόνια λειτουργούσε με πλεόνασμα και όχι με παθητικό. 

Ερωτήματα  

Είναι προφανές ότι μέσω της μικρής αγγελίας στην οποία υπάρχει και η σχετική φωτογραφία του κτιρίου , οι ενοικιαστές εμφανίζονται παραδόξως ως τα άτομα εκείνα που μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου κάποιος να βρει εργάτες γης στην περιοχή της Βουπρασίας Ηλείας, δίνοντας μάλιστα και σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας. 

Αραγε με ποιο δικαίωμα, βάση ποιάς νομοθεσίας , με τίνος την άδεια και με ποιο κίνητρο οι ενοικιαστές του πρώην γηροκομείου της Βάρδας διαφημίζουν στον τοπικό Τύπο της Ηλείας τους εργάτες γης της περιοχής και την ανάγκη τους για εργασία;

Υπάρχει άραγε η γραπτή συγκατάθεση των άνεργων εργατών γης της περιοχής για την καταχώριση του δικαιώματος να τους βρουν εργασία οι ενοικιαστές του ξενώνα ;

Πόσοι άραγε από αυτούς έχουν υπογράψει το σχετικό έγγραφο ;

Είναι ενημερωμένη η Επιθεώρηση Εργασίας γι αυτή την δραστηριότητα των ενοικιαστών του κτιρίου ;

Τι λέει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας Ηλείας;  

 ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

 

 

πηγή

  • Blog Archive