Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο κοστίζει ο Πόλεμος στο Αιγαίο κατά των Μεταναστών;

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014

Επιστολή ναύτη: Το Πολεμικό Ναυτικό στον «πόλεμο» κατά των μεταναστών Ο Δ. Αβραμόπουλος πάει Επίτροπος Μετανάστευσης και μας στέλνει το λογαριασμό!
ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ-
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ- 
ΑΝΤIΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγγραφο που   είδε η EurActiv, η Ελλάδα πιθανώς κατάφερε να εξασφαλίσει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Εσωτερικών Υποθέσεων στη νέα Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Το έγγραφο αναφέρει πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Και φυσικά ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος πάει στις Βρυξέλες για να... συνεχίσει εκ του ασφαλούς την πολιτική του καριέρα, αφήνοντας όμως προίκα στο λαό μας το κόστος της απάνθρωπης και πανάκριβης πολιτικής του. Που περιλαμβάνει την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στις βάρβαρες αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που προκάλεσαν και προκαλούν τα ποτάμια της προσφυγιάς, στέλνοντας μετέπειτα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι οκτώ (8) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που κάνουν 4-5  περιπολίες ανά εβδομάδα έχουν προστεθεί στην «πανστρατιά» του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής στον πόλεμο κατά των μεταναστών που έχει κηρύξει το ελληνικό αστικό κατεστημένο και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές εταίροι του κατά των μεταναστών. Είναι το αποτέλεσμα της αποδοχής από την πρόσφατη σύσκεψη υπό το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της πρότασης του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο, να συμβάλλει το Πολεμικό Ναυτικό παραχωρώντας επιπλέον 3 κανονιοφόρους και 4 τορπιλακάτους/περιπολικά του.

 
Το ρεπορτάζ καταγράφει  τέσσερις κινήσεις με μεγάλο κόστος:
 
Ήδη το Λιμενικό για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση - που διαφαινόταν και αναμενόταν - προχώρησε σε 4 κοστοβόρες κινήσεις οι οποίες εν μέρει μόνο καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια:
-Καταρχάς συνέχισε το πρόγραμμα ενίσχυσης αστυνόμευσης και επιτήρησης και μέσα από τα εξοπλιστικό πρόγραμμα και μέσα από τις προσλήψεις νέου προσωπικού.
-Δεύτερον, αναδιάρθρωσε τις Λιμενικές Αρχές ώστε να μεταφέρει περισσότερο στελεχιακό δυναμικό στην περιφέρεια και στα νησιά του Αν. Αιγαίου.
-Τρίτο, προχώρησε σε μια  διαρκή μετεξέλιξη των επιχειρήσεων του, από τον Ιούλιο
-Τέταρτον,  περιπολεί ήδη μαζί και το Πολεμικό Ναυτικό, συνδράμοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις εξαιτίας την νέας ισραηλινής σφαγής του λαού της Παλαιστίνης, της κλιμάκωσης του εμφυλίου πολέμου στην Συρία για τον οποίο οι ευθύνες των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκίας είναι τεράστιες, αλλά και της δράσης των φανατικών εγκληματιών τουISIS, μισθοφόρων που χρηματοδότησαν-ενίσχυσαν-εξόπλισαν-εκπαίδευσαν ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκία-Κατάρ-Σαουδική Αραβία.
 
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ασύμμετρη απειλή, για την αντιμετώπιση της οποίας προβλέπεται η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξελίσσεται η συνεργασία Π.Ν.-Λιμενικού που προβλέπει την κίνηση των πολεμικών πλοίων στην οριογραμμή για να εντοπίζει σκάφη με τους μετανάστες  και ακολούθως να ειδοποιεί το Λιμενικό - μέσω του ΕΚΣΕΔ ή απευθείας τους τοπικούς διοικητές – για τα περαιτέρω. Ήδη έχουν γίνει περίπου 10-12 εντοπισμοί περιστατικών από το Π.Ν.  από τις 18 Ιουλίου που μπήκαν στην ''μάχη'' και τα 8 πολεμικά πλοία. Να προσθέσουμε ότι εκτός των πλοίων το Π.Ν. συμβάλλει με το ΕΚΣΕΔ, υγειονομικούς σταθμούς, ραντάρ, παρατηρητήρια κ.α. Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό δανείζει συνεχώς καύσιμα για τα περιπολικά του Λιμενικού.
 
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγει η Ε.Ε. προκειμένου να διαφυλάξει τις πιο πλούσιες χώρες της, αφού αυτές είναι οι προορισμοί των μεταναστών και όχι η Ελλάδα και η Ιταλία που καταβάλλουν  5 εκατομμύρια και 10 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, ετησίως.  Στην σχετική ενημέρωση του ο υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης ανέφερε:
«Η Ιταλία ξεκίνησε μια εθνική επιχείρηση που την ονομάζει “Mare Nostrum”. 
Είναι η επιχείρηση, στην οποία στόχευε να διαφυλάξει τις ζωές στη θάλασσα και σε κάποιο βαθμό – όχι απόλυτο- κατάφερε να το κάνει και σήμερα προσπαθεί να σταματήσει αυτή την επιχείρηση λόγω της έλλειψης πόρων, αφού δεν μπορεί να συντηρήσει αυτό το κόστος το οποίο ανέρχεται στα 9 - 10 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Για εμάς το αντίστοιχο κόστος είναι στα κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!».
 
ΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Έξτρα» χρηματοδότηση για ανθρωπιστικούς λόγους: Η σωστή ενημέρωση της Ευρώπης δια των ΜΜΕ χρειάζεται στην Ελλάδα και για έναν ακόμη λόγο: «Το πιο ουσιαστικό , προσθέτει ο κ Βαρβιτσιώτης ,είναι ότι προχωρούμε σε διεθνείς συνεργασίες για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων. Ήδη με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες προχωρούμε σε συμφωνίες ώστε να πάμε στην Ευρώπη και να ζητήσουμε «έξτρα» χρηματοδότηση για ανθρωπιστικούς λόγους. Πέρα από αυτό θέτουμε και “ψηλά τον πήχη” απέναντι στις Ευρωπαϊκές προσδοκίες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτών. Υπάρχουν δύο ζητήματα, που πρέπει να χρηματοδοτήσουν. Πρώτα απ΄ όλα τη λειτουργία των σκαφών μας και τη μετακίνηση του προσωπικού μας για να κάνουμε την επιχείρηση “Ποσειδώνας” και δεύτερον αφού έρχονται αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις πρώτες υπηρεσίες, οι οποίες είναι απαραίτητες. Υπηρεσίες υγείας, υγιεινής, περίθαλψης, για τα πρώτα 24ωρα ώστε μετά να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία και με τα Κέντρα που έχει σε όλη την Ελλάδα να μπορέσει να δει πως θα διαχειριστεί όλους αυτούς τους ανθρώπους».
 
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
 
Ουσιαστικά ο τεχνοκρατικός και υπηρεσιακός λόγος δε μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Έχοντας οργανική σχέση με το σύνολο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των δυτικών χωρών, επιχειρεί να κρατήσει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη: και μεγαλύτερη συμβολή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, στο μοίρασμα και στο ξαναμοίρασμα του κόσμου εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Κόκκαλη-Μυτιληναίου-Μπόμπολα-Λάτση-εφοπλιστών-εργολάβων-τραπεζιτών και να αναλάβει την περιφρούρηση των ευρωπαικών τειχών. Μετατρέποντας τη χώρα σε ένα τεράστιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης ναζιστικής έμπνευσης, όπου οι φασιστικοποιημένες ορδές των κατασταλτικών δυνάμεων θα εκτελούν τις οδηγίες του υπουργού ΠΡΟΠΟ και της ηγεσίας της Αστυνομίας, να πείσουν με το γκλομπ και κάθε μέσο-μέθοδο βασανισμού τους δυστυχείς να επιστρέψουν στις κατεστραμμένες χώρες τους.
Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό και τον ρατσισμό που καλλιεργείται τόσο από την επίσημη καθεστωτικής πολιτική και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά και τους φασίστες, που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν είτε ως ΜΑΤ-Ειδικές Δυνάμεις είτε ως Ιδιωτικοί Στρατοί και Ιδιωτικές Security, πάντα όμως ως Μπράβοι, τα συμφέροντα των αφεντικών.
Για μια ακόμη φορά  αποδεικνύεται η συνέχεια της ελληνικής αστικής πολιτικής που διεξάγει κτηνώδη ταξικό πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσουν την προσπάθεια τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, το άνοιγμα των συνόρων προς την Ε.Ε., το κλείσιμο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών και την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Ο εργατικός διεθνισμός πρέπει να είναι απάντηση στον εθνικισμό και ρατσισμό, στους εμφυλίους που καλλιεργούν μεταξύ των  εργαζομένων, στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που θωρακίζει το βάθεμα της εργασιακής εκμετάλλευσης που απαιτεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Εμείς καλούμε το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους-ναύτες να αντιδράσουν σε όλα αυτά, να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Κατασταλτικές επιχειρήσεις.
Το κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό πρέπει να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε όλα αυτά και η Αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα να μην περιοριστούν στην όποιας μορφής απαραίτητη αλληλεγγύη, αλλά έμπρακτα και μαχητικά να συμβάλλουν στο Μπλοκάρισμα αυτής της βάρβαρης ταξικής πολιτικής.    
 
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • Blog Archive