Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Άρχισαν τα όργανα στα ΚΕΝ , σχεδόν από την πρώτη μέρα κατάταξης  και μάλιστα την εβδομάδα που κατατάχθηκαν οι εξ αναβολής συνάδελφοι φαντάροι..
Τα πρωτεία σε αυτή την σειρά θα απονεμηθούν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου…
Δεν είναι πρωτεία για κάποιο καλό λόγο  και μην βιαστούν να πανηγυρίσουν εκεί στο ΓΕΣ.
Είναι πρωτεία στην αυταρχικότητα και στην αυθαιρεσία  των στελεχών, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των φαντάρων και στο χτύπημα της αξιοπρέπειας τους. Ας περάσουμε όμως στα γεγονότα όπως μας έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Στην καθιερωμένη επιθεώρηση θαλάμου στον λόχο, το Σάββατο που μας πέρασε, εμφανίστηκε ο επιλοχίας  Σωτηρόπουλος . Την ίδια στιγμή που συνάδελφοι μας έλειπαν σε υπηρεσίες και αγγαρείες, όπως ήταν φυσικό η κατάσταση στα κρεβάτια τους δεν ήταν καλή. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο εν λόγω επιλοχίας κινήθηκε μαινόμενος απέναντι μας. Βρίζοντας μας με τον χειρότερο τρόπο,  απειλώντας ότι όσο καιρό θα είμαστε εκεί θα μας κάνει την ζωή μαύρη, θα μας @##$%#$# κλπ.
 
Δεν σταμάτησε όμως εκεί . Εξανάγκασε άλλους συναδέλφους μας να μαζέψουν τις αρβύλες αυτών που έλειπαν και να τις πετάξουν από τον δεύτερο όροφο. Συνέχισε με νέα διαταγή στους φαντάρους να μαζέψουν και να πετάξουν ότι υπήρχε στα κρεβάτια. Σεντόνια, κουβέρτες κλπ είχαν την ιπτάμενη τύχη των αρβυλών, αλλά αυτή την φορά εντός θαλάμου…  ’’
 
Αλήθεια ο διοικητής του λόχου αλλά και ο διοικητής του ΚΕΝ γνωρίζουν αυτή την δράση των στελεχών τους;
Το ΓΕΣ έχει δώσει τέτοιες οδηγίες στους διοικητές των ΚΕΝ και στους εκπαιδευτές τους;
Αυτή είναι η αντίληψη του ΓΕΣ για την εκπαίδευση των φαντάρων στα δόντια της  πολεμικής μηχανής του. Υπηρέτες απλήρωτοι , με μεταχειρισμένα ρούχα, χωρίς φαγητό νερό και δικαιώματα.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να μην υποκύπτουν σε καμιά απειλή . Να βγουν παραπονούμενοι για κάθε τέτοιο περιστατικό.
Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων παντού και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Να υπερασπιστούν το δικαίωμα του Φαντάρου-Πολίτη με στολή.

 Να στηρίξουν την προσπάθεια του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων με την καταγγελία κάθε τέτοιου γεγονότος.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 


Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive