Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο σκάνδαλο με ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014
Τα φαινόμενα διαφθοράς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όμως οι αρμόδιοι υπουργοί κωφεύουν, προωθώντας και υπογράφοντας παράλληλα, περεταίρω ελευθερίες για τους σχολάρχες.

Μόλις χθες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κατέθεσε λίστα στο υπουργείο Παιδείας με 39 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που παραβιάζουν με διάφορους τρόπους τη νομοθεσία....
Όπως καταγγέλλεται σήμερα από την ΟΙΕΛΕ, ένα από αυτά τα ιδιωτικά σχολεία είναι τα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου στην Πάτρα που εμφανίζουν μεγάλες οφειλές στα δημόσια ταμεία, αλλά και στους εδώ και δύο χρόνια απλήρωτους εκπαιδευτικούς. Το εν λόγω εκπαιδευτήριο προέβη επιπλέον, σε εικονική ανανέωση άδειας, αφού ο επικεφαλής αυτού φέρεται να μεταβίβασε την άδεια σε συγγενικό του πρόσωπο και εν συνεχεία να την παρουσίασαν ως δήθεν νέα.  Έτσι, αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, το σχολείο κατάφερε να απολύσει μαζικά το παλιό προσωπικό και να μην καταβάλλει φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η αυθαιρεσία του νέου σχολάρχη, συγγενή του κ. Σωτηρχόπουλου, υπερέβη κάθε όριο, αφού εμφανίστηκε μόλις χθες, σε τοπικό κανάλι της Πάτρας και ανακοίνωσε αυθαίρετα μία ημέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς να ενημερώσει, ως οφείλει, τις αρμόδιες αρχές, ότι κλείνει το σχολείο για ένα χρόνο. Αδιαφορώντας για τους γονείς και τους μαθητές που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και για τους εκπαιδευτικούς που μένουν στο δρόμο, ο εν λόγω σχολάρχης προκειμένου να γλιτώσει τις οφειλές του, βάζει λουκέτο στο σχολείο, δήθεν για να το αναβαθμίσει».

Μητέρα μαθήτριας του συγκεκριμένου σχολείου καταγγέλλει ότι υπογράφονταν παράνομοι τίτλοι και η βαθμολογία ήταν αυθαίρετη αφού το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι πιστοποιημένο. «Η κόρη μου αναγκάστηκε να πάρει μετεγγραφή. Οι μαθητές δεν διδάσκονταν όλα τα μαθήματα με αποτέλεσμα η βαθμολογία να είναι αυθαίρετη από καθηγητές χωρίς διοριστήρια. Είχε απολύσει (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) το σύνολο σχεδόν των παλιών εκπαιδευτικών με την αλλαγή επωνυμίας. Στο άλλο σχολείο που πήγε μάθαμε ότι εν αγνοία της τής είχε δηλώσει και μάθημα για εξέταση σε ενδοσχολικό επίπεδο χωρίς την έγκρισή της. Το απολυτήριο έχει κατατεθεί στη Δ/βάθμια Αχαΐας ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος» αναφέρει σε επιστολή της προς την ΟΙΕΛΕ η μητέρα της μαθήτριας.

Η Ομοσπονδία από την πλευρά της, δηλώνει πως θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη νομική και πολιτική ενέργεια, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να τεθούν οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Ζητά, τέλος, από τον υπουργό Παιδείας να ελέγξει άμεσα τα 39 σχολεία που παρανομούν και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπει, επιτέλους, τάξη στο χάος που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και που θέτει σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη την ελληνική εκπαίδευση.


πηγή
  • Blog Archive