Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Απαγορεύει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές το ΣτΕ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014
Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εμπόρων, καταστηματαρχών και ιδιωτικών υπαλλήλλων και αποφάσισε την απαγόρευση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, θα υποστούν "ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη" ...οι καταστηματάρχες, οι έμποροι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ θα χάσουν το δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και το δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας.

Η αναστολή υλοποίησης της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρει ακόμη ότι μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. (δηλαδή τουριστικές περιοχές) και υπό  τον όρο να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά».
 
 
 
  • Blog Archive