Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ : Ο ορκος των επιορκων ... ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2014
Αν ζούσε σήμερα ο Σαλβαδόρ Νταλί , είμαι σίγουρος ότι για τον επόμενο σουρεαλιστικό του πίνακα θα διάλεγε θέματα από την Ηλεία του πολιτισμού, του πολιτικού ήθους , της διαφάνειας και της Δημοκρατίας…
Ειδικά από εκείνα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις κωμικοτραγικές ορκωμοσίες των νέων αιρετών αρχόντων και των συνεργατών, με την παρουσία μητροπολιτών, παπάδων και ψαλτών.
Χωρίς καμιά αναστολή η ηθικό ενδοιασμό , άνθρωποι που έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη , πρόσωπα που κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος , βάζουν...
αυτές τις ημέρες το χέρι τους επάνω στο Ευαγγέλιο και ορκίζονται πίστη , σεβασμό και αφοσίωση σε εκείνα που οι ίδιοι έχουν ισοπεδώσει και προδώσει με τις πράξεις τους.
Και δίπλα τους, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός , παπάδες , ψάλτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι του ιερατείου της Ηλείας , μαζί με κομματικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα , δίνουν την συγκατάθεσή τους και νομιμοποιούν με την παρουσία τους, τους επίορκους με βάση τις δικαστικές διώξεις , αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , συμμετέχοντας στις λαμπρές εκδηλώσεις της υποκρισίας .

Προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το πρόσφατο παρελθόν τους…
Θυμίζω ότι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τριών μεγάλων δήμων της Ηλείας , Πύργου , Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται – με βάση τα κατηγορητήρια- αυτή την στιγμή αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις για σοβαρότατα αδικήματα που διέπραξαν στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας τους .

Το πολυδαίδαλο διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας και το γνωστό από χρόνια «βολεμένο» δίκτυο δημοσιογράφων – παπαγάλων – λαμογιών, όχι μόνο δεν άσκησε ποτέ κριτική γι αυτές τις ορκωμοσίες, αλλά τις παρουσίασε με τον πλέον λαμπρό τρόπο ως ένα εξαιρετικό γεγονός που πρέπει να μάθουν όλοι οι πολίτες της Ηλείας.

Την ίδια ώρα βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν ορκιστεί και αυτοί πίστη και αφοσίωση στην Δημοκρατία και στο Σύνταγμα , μεθοδεύουν απίστευτης αθλιότητας τροπολογίες – συγχωροχάρτια στη Βουλή , με σκοπό την ατιμωρησία των νεοεκλεγέντων τοπικών αρχόντων που παρανόμησαν , χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα στα οποία ευτυχώς για την ώρα, δεν δίνει την συγκατάθεσή της η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαι σίγουρος ότι οι εξωπραγματικές εικόνες των προσώπων που σήμερα ορκίζονται σε λαμπρές τελετές ως δήμαρχοι στην Ηλεία ενώ προχθές αφήνονταν ελεύθεροι από τις δικαστικές Αρχές με περιοριστικούς όρους λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς , θα συνέθεταν έναν από τους καλύτερους πίνακες σουρεαλισμού , μπροστά στον οποίον θα υποκλινόταν ο ίδιος ο Σαλβαδόρ Νταλί…


  • Blog Archive