Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Νομοθετείται ο βασανισμός ανάπηρων παιδιών

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2014
Για τον νέο (αντισυνταγματικό) νόμο Ειδικής Αγωγής, λέγεται ότι η ψήφισή του δρομολογείται για τον Οκτώβριο. 
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία δημοκρατικής χώρας, εγκαθιδρύονται νομοθετήματα που εισάγουν στην Δημόσια Εκπαίδευση θεσμούς «απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης» και «μη σωματικού βασανισμού» ....αθώων ανάπηρων παιδιών, όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές Δίκαιο σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!

Επίσης, παραβιάζονται όλες οι αρχές και συνθήκες σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα, όπως τα σημαντικότερα (πολλά εξ αυτών υποχρεωτικά) άρθρα και πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, καθώς και τις σχετικές παρατηρήσεις του ΟΗΕ ειδικά για την χώρα μας.

  -Ο νέος προτεινόμενος νόμος που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, βυθίζει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία στην κατηγορία των χωρών των οποίων η κοινωνικοοικονομική ζωή βασίζεται στις μαζικές παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των πολιτών τους, οι οποίες μετουσιώνονται σε οικονομικά κέρδη μιας μικρής κοινωνικοπολιτικής ολιγαρχίας των εκάστοτε κρατούντων.

Όλα αυτά, τα εξηγούμε, αναλύουμε και αποδεικνύουμε με αδιάσειστα επιχειρήματα στην τεκμηριωμένη «καθολική τοποθέτηση» της Ομοσπονδίας μας – ΕΟΔΑΦ, την οποία έχουμε καταθέσει προς ενημέρωσή σας με αριθ. πρωτοκόλλου 2616 / 05-09-2014 / Ειδική Γραμματεία Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
 
 
  • Blog Archive