Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η CocaCola ζητάει ένα εκατομμύριο από τους απεργούς

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2014
Ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών (ΠΟΕΕΠ):

"Με νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά ατόμων και την προκλητική απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», ....
επέστρεψε στο προσκήνιο η πολυεθνική CocaCola μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϊκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Η νέα προκλητική αγωγή της πολυεθνικής αποσκοπεί αφενός στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους, από την άλλη αμφισβητεί την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που απορρίπτει την προσπάθεια επιβολής ασφαλιστικών μέτρων με βασικό αίτημα την απαγόρευση του μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα με την εκδοχή της CocaCola «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…».

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Τα goldenboys της CocaCola αντί να ονειρεύονται υψηλά bonus απολύοντας εργαζόμενους και κλείνοντας εργοστάσια, να αναλογιστούν ότι από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που εξυπηρετούσε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η πολυεθνική  εταιρεία αποκόμισε τεράστια κέρδη.

Το εργοστάσιο αυτό μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει. Μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και καλούμε όλους του καταναλωτές να συμμετέχουν στο ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ των προϊόντων: cocacola, Fanta, Amita, Sprite".

 
 
  • Blog Archive