Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόθεση ΧΑ: Ο Παππάς μαθαίνει ανήλικο παιδί να λέει «Heil Hitler»

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2014
Τουλάχιστον τέσσερα βίντεο τραβηγμένα από το κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στα οποία μαθαίνει ένα ανήλικο αγόρι να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler», περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Εξίσου αποκαλυπτικές είναι και οι ηχητικές συνομιλίες που περιγράφουν τις βιαιότητες χρυσαυγιτών βουλευτών στον Μελιγαλά, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε η Καθημερινή, το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής ακούγεται να λέει «Μπράβο, λεβέντη μου», απευθυνόμενος στο μικρό παιδί που κρατάει τη σημαία των ναζί και χαιρετά ναζιστικά φορώντας περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.
Στο φως έρχεται και τηλεφωνική συνομιλία μόλις λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην οποία γίνεται λόγος για τις σκηνές βίας πέρυσι στο Μελιγαλά.
«Τον σκότωσε στο ξύλο ο Καιάδας…
Τον είχε ξαπλώσει από τις μπουνιές και του πάταγε το κεφάλι κάτω…

Του τράβηξε και ο Λαγός δυο μπουνίδια», με αυτά τα λόγια περιγράφει ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργος Τσακανίκας στον πρώην οδηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου Σωτήρη Δεβελέκο την επίθεση των βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού σε εθνικιστή, τον Αστέριο Χάμο, οι σχέσεις του οποίου με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής φέρεται να είχαν διαταραχθεί γιατί προσπάθησε να καλέσει στη Λάρισα για ομιλία τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως Περίανδρο, με τον οποίο το ναζιστικοό μορφώμα έχει «χαλάσει» τις σχέσεις του.


  • Blog Archive