Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πορεία Κούρδων και αλληλέγγυων στην Αθήνα για το Κομπάνι

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014
Πορεία αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 18:00 στα Προπύλαια, στην οποία κάλεσαν η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης (Τουρκία και Κουρδιστάν) της Αθήνας...

Να μην ξεχνάμε: το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος, για την ανατροπή του Άσαντ. Τώρα χρησιμοποιείται ως  πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Το ΙΚ, πριν να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές στη Μοσούλη και να δολοφονεί τους λαούς, δεν ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και από την άλλη οργανώνει δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και εθνικές ομάδες, ενάντια σε γυναικόπαιδα», τονίζει στην ανακοίνωση της η Συνέλευση.

Στην διαδήλωση οι Κούρδοι και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την σωτηρία του Κομπάνι που πέφτει στα χέρια των τζιχανιστών ενώ έκαψαν και φωτογραφίες του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον κατηγορούν ότι αδρανώντας στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.




  • Blog Archive