Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Τουρκία: Διαδηλώνεις; Είσαι τρομοκράτης

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015

Κατηγορίες απήγγειλε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε βάρος 24 ατόμων που συνελήφθησαν την 1η Μαΐου καθώς επιχείρησαν να εορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αστυνομία συνέλαβε 336 διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, όπου ξέσπασαν ταραχές μεταξύ του πλήθους και των δυνάμεων επιβολής της τάξης...Στους 24 από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες- στην πλειονότητά τους για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» -και έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, επισήμανε το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που ήθελαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ταξίμ με στόχο να καταγγείλουν την απαγόρευση των αρχών.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε στις συνδικαλιστικές ενώσεις να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση στην πλατεία Ταξίμ, καθώς τη χαρακτήρισε «ακατάλληλη για τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς».

tvxs
  • Blog Archive