Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Πεινάει το 17,9% των Ελλήνων

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

Πεινάει το 17,9% των Ελλήνων
Σοκ προκαλεί για μία ακόμη φορά η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φτώχεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση Society at a Glance 2014, το 17,9% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα αφού η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο από το 2007 υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ.

Απώλεια 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης!Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι χαμηλότερο και από αυτά της Βραζιλίας και της Κίνας. Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οφείλεται στην «έκρηξη» των ποσοστών ανεργίας αλλά και στο στρεβλό σύστημα κοινωνικών παροχών που μπορεί να «απορροφούσε» το 30% των δημόσιων δαπανών, αλλά δεν είχε στόχευση σε εκείνους είχαν πραγματικά ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η χώρα μας μαζί με την Ιταλία δεν είχε πρόβλεψη για Εθνικό Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία για την απασχόληση αφού 1 στους 5 ενηλίκους ζει σε νοικοκυριό όπου κανείς δεν εργάζεται. Όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, η οικονομική ανάκαμψη δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα βάλει γρήγορά τέλος στη κοινωνική κρίση και καλεί τις ελληνικές Αρχές να λάβουν μέτρα για τη κάλυψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κυρίως των μακροχρόνια ανέργων και των φτωχών νοικοκυριών.

 enikos.gr
  • Blog Archive