Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

vnprt 23-3-2014Δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο...
αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων 2 μηνών στη Βενεζουέλα στους33.
Στρατιώτες συγκρούστηκαν με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εθνική οδό σε μια αριστοκρατική περιοχή της πρωτεύουσας, μετά τη διαδήλωση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απαιτούσαν την απελευθέρωση των φοιτητών που φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.
Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την άνοδο των τιμών και τις ελλείψεις σε προϊόντα, προειδοποίησαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου παραιτηθεί ο Μαδούρο, αν και υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι οι αναταραχές, οι οποίες θεωρούνται οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα, θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί των προεδρικών του καθηκόντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος Άργκενις Χερνάντεζ υπέκυψε στα τραύματά του χθες, Σάββατο, μετά από σφαίρα που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα από μοτοσικλετιστή την ώρα που συμμετείχε σε διαδήλωση κοντά σε ένα οδόφραγμα που είχε στηθεί στο κέντρο της Βαλένθια.
Το δεύτερο θύμα είναι ο 31χρονος οδηγός λεωφορείου Γουιλφρέντο Ρέι, ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και ένοπλων κουκουλοφόρων στην πόλη Σαν Κριστομπάλ. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Ρέι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.
Σημειώνεται, ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο από φοιτητές και εντάθηκαν μετά τον θάνατο 3 ανθρώπων στις 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο του Καράκας.
Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, κάλεσε τον Μαδούρο να παραιτηθεί σε επιστολή, την οποία διάβασε η σύζυγός του σε ένα συλλαλητήριο. «Μαδούρο, εάν παραιτηθείς θα ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη για το λαό της Βενεζουέλας. Η λύση είναι στα χέρια σου», έγραψε ο Λόπεζ, ο οποίος φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα, καθώς κατηγορείται για υποκίνηση βίας.
Δείτε τα βίντεο:
  • Blog Archive