Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Posted by Unknown Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014
Βράδυ Δευτέρας μετρό Συντάγματος.


Ανεβαίνοντας της κυλιόμενες σκάλες από τις αποβάθρες προς...
την έξοδο του σταθμού εγώ και άλλοι πέντε συναγωνιστές βλέπουμε τουλάχιστον 5 ελεγκτές με τους προϊσταμένους τους να περιμένουν κόσμο για να ελέγξουν τα εισιτήρια τους.
Τους προσπερνάνε οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου και ακουλουθώ εγώ με έναν ακόμη συναγωνιστή.
Μας βλέπει ο ελεγκτής και λέει: ¨τα εισιτήρια σας¨, του απαντάμε ότι: ¨δεν πληρώνουμε εισιτήριο¨, και συνεχίζουμε το δρόμο μας προς την έξοδο του μετρό.
Στην συνέχεια καθώς προχωρούσαμε ενημερώνουμε τους προπορευόμενους συναγωνιστές για την παρουσία ελεγκτών στο σταθμό.
Έτσι χωρίς δισταγμό κατευθυνόμαστε προς το μέρος των ελεγκτών όπου συνέχιζαν ακάθεκτοι το παράνομο έργο τους έχοντας σταματήσει δυο κοπέλες που προφανώς δεν κατείχαν εισιτήριο.
Πλησιάζουμε και εμποδίζουμε τις κοπελιές να δώσουν τα στοιχεία τους, μιας και ο ελεγκτής δεν έχει αυτό το δικαίωμα περί επίδειξης της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου (η ανακοίνωση των στοιχείων της ταυτότητας του επιβάτη, η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, που αποδεικνύει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, είναι υποχρεωτική μόνο στα αστυνομικά όργανα, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων του ατόμου).
Ελευθερώνουμε τις κοπελιές και ευχαριστώντας μας συνέχισαν τον δρόμο τους προς την έξοδο.
Έτσι σαν μελή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.kinimadenplirono.eu) και σαφώς πιο ενημερωμένοι για τα δικαιώματα των επιβατών στα ΜΜΜ, κάναμε αυτό που έπρεπε... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Οι συνεχείς αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι μία ακόμα απόδειξη της κρατικής αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών ιδίως των λαϊκών τάξεων της εργασίας, και μία απόδειξη της ανικανότητας των κυβερνώντων, διαχρονικά, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λειτουργικά και ποιοτικά συστήματα μαζικών μεταφορών. Τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι τα ΜΜΜ, πρέπει να είναι δωρεάν για τον λαό.




ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

  • Blog Archive