4“Ο θάνατος δεν προήλθε απο αμέλεια των αστυνομικών” απεφάνθη το δικαστήριο σε τελεσίδικη απόφασή του.
Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους τέσσερις αστυνομικούς για τον θάνατο του 24χρονου Ν. Σακελλίωνα στις 11 Μαΐου του 2008. Οι αστυνομικοί κατηγορούνταν για ...
ανθρωποκτονία απο αμέλεια κατά τη σύλληψη του Ν. Σακελλίωνα. 
Η δίκη επαναλήφθηκε μετά απο την άσκηση εισαγγελικής έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τους αστυνομικούς στη πρώτη δίκη.
Ο Νίκος Σακελλίων σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, είχε συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί βάναυσα απο τους τέσσερις αστυνομικούς στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας κάτι που οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν και δήλωσαν πως εντόπισαν τον 24χρονο ήδη νεκρό στο οδόστρωμα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Ν. Σακελλίων μετά τη σύλληψη και την κακοποίησή του απο τους ειδικούς φρουρούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς όπου και κατέληξε.
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είχαν δηλώσει πως εντόπισαν σφηνωμένο στο λάρυγγά του Ν. Σακελλίωνα  ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία το οποίο όμως δεν εντοπίσθηκε εκείνη την ώρα απο τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά 12 ώρες αργότερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην οποία μεταφέρθηκε το πτώμα βάναυσα κακοποιημένο.
kar.org.gr και left.gr