Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη Μαδρίτη...

κατά τη διάρκεια μίας εκ των μεγαλύτερων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και μήνες ενάντια στα σχέδια λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται 67 αστυνομικοί, ενώ 24 διαδηλωτές, οι οποίοι πιστεύεται ότι υποκίνησαν τα βίαια επεισόδια, συνελήφθησαν.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δηλώσουν οι Ισπανοί πολίτες την αντίθεσή τους με τις πολιτικές της συντηρητικής ισπανικής κυβέρνησης, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό μέσω των οποίων απαιτούσαν να αναγκαστούν οι τραπεζίτες να πληρώσουν οι ίδιοι για την οικονομική κρίση και να σταματήσουν οι περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Φοιτητές ενώθηκαν μαζί με άλλες ομάδες πολιτών καλώντας σε «πορείες αξιοπρέπειας» σε ολόκληρη την Ισπανία κατά των περικοπών στην δημόσιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν γρήγορα άσχημη τροπή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες στους δρόμους μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.
  • Blog Archive