Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

euro5002
Το nez.gr, λίγο μετά τις… πανηγυρικές ανακοινώσεις Σαμαρά για το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, είχε χαρακτηρίσει ύποπτη και «σκοτεινή» τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, σημειώνοντας ότι πιθανότατα αποκρύπτονται, σημεία κρίσιμα και δυσμενή για τον λαό.
Δυστυχώς, μέρα με...
τη μέρα επιβεβαιωνόμαστε. Σταδιακά, στην επιφάνεια έρχονται οι προβλεπόμενες από τη συμφωνία διατάξεις, που πλήττουν καίρια σχεδόν όλο τον πληθυσμό.
Φαίνεται, ότι η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει τη συναίνεση της τρόικας για τη διανομή του προεκλογικού πεντακοσάρικου, έδωσε «γη και ύδωρ» στο κομμάτι των λεγόμενων διαρθρωτικών μέτρων, αδιαφορώντας για τις σοβαρότατες επιπτώσεις τους.
Ενώ λοιπόν, κοντά 10 μέρες από τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφεύγει να παρουσιάσει την πλήρη συμφωνία με την τρόικα, ας δούμε συνοπτικά, σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες πληροφορίες, κάποιες από τις διατάξεις που περιλαμβάνει (σ.σ. κατά τα άλλα δεν πρόκειται για νέα μέτρα):
- Σταδιακή απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
- Κατάργηση των τριετιών προϋπηρεσίας για μακροχρόνια ανέργους.
- Θεσμοθέτηση νέων μειώσεων στις συντάξεις, μέσα από τη νέα αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος.
- Καθιέρωση «φρέσκου» γάλακτος 11 ημερών, που εξοντώνει την ελληνική κτηνοτροφία.
- Απελευθέρωση διάφορων μορφών έργου, που σήμερα ανήκουν στα ταξί και στο μέλλον θα μπορούν να ασκούνται και από άλλους ιδιώτες (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.λπ.).
- Παροχή δυνατότητας λειτουργίας φαρμακείων σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, καθώς και απελευθέρωση του αριθμού αδειών φαρμακείου που δικαιούται κάθε φαρμακοποιός.

nez.gr
  • Blog Archive