Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

H ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Π.Α. ΕΒΑΨΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ 500άρικο ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ

Την ώρα που στο Κοινοβούλιο η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρούσε στην ψήφιση του νέου Μνημονίου που χαρίζει τις τράπεζες στους τραπεζίτες που τις χρεωκόπησαν και που σώθηκαν με δεκάδες δις ευρώ τα οποία προήλθαν από τις δικές μας θυσίες, τις ...
χιλιάδες απολύσεις, τις άγριες κοινωνικές περικοπές, τη φορομπηξία, τα χαράτσια και τις βάρβαρες ιδιωτικοποιήσεις.


Που επιβάλλουν την πλήρη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας και διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία επιταχύνοντας τις διαδικασίες ιδιωτικής ασφάλισης/υγείας -κυρίως από τις τράπεζες-, την πλήρη συγκεντροποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και του εμπορίου, ενισχύοντας τα μεγάλα καρτέλ και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των Λάτση-Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-εφοπλιστών-εμπόρων-καναλαρχών-βιομήχανων, χαρίζοντας τους ταυτόχρονα, δεκάδες δις ευρώ σε πρόστιμα!


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει μαντρωμένες τις δυνάμεις καταστολής, τους Πραιτοριανούς των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, που με την ωμή επίδειξη κρατικής βίας αποτέλεσαν μαζί με τους δικαστές και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους μηχανισμούς επιβολής της κοινωνικής δυστυχίας και της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Παράλληλα, με το άθλιο 500άρικο, τα σύγχρονα αργύρια του Μνημόνιου, επιχειρεί να εξαγοράσει τους στρατιωτικούς, επιδιώκοντας τον επαναπατρισμό τους στο μαντρί της ΝΔ, την αρπαγή των ψήφων τους και την συμβολή τους στις Αποστολές Καταστολής των εξεγερμένων εργατών που αργά ή γρήγορα θα βγουν στος δρόμους. Αλλά και τη μισθοφορική τους δράση στο εξωτερικό στις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και να στηρίξουν ένοπλα τα οράματα για πετροδολάρια των Ελλήνων αστών.

Για αυτό λοιπόν η κυβέρνηση, που έκανε και κάνει όργια στις Κρίσεις των Αξιωματικών -ενώ με πρόφαση την Αξιολόγηση απολύει χιλιάδες δασκάλους, καθηγητές και δημόσιους υπαλλήλους-, εξαγοράζει τους ΕΠ.ΟΠ. και τα χαμηλόβαθμα στελέχη, αυτούς που το επίσης άθλιο πελατειακό κράτος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διόρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φέρνοντας λοιπόν στο σήμερα τις πολιτικάντικες μεθόδους που μούτζωνε ο Κωνσταντάρας στη γνωστή κωμωδία, και ενώ ψηφίζουν ότι από το 2016 όλοι οι εργαζόμενοι θα αμοίβονται με το βασικό μισθό των 550 ευρώ χωρίς ποτέ να πάρουν αύξηση,  νοικιάζοντας προσωρινά τους νέους για 200-300 ευρώ, υπόσχονται μέχρι την τελευταία στιγμή μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι ακόμη 10000 ένστολοι θα εισπράξουν τα 500 ευρώ.

Και μπορεί η κυβέρνηση με άθλιο τρόπο να επιχειρεί να εξαγοράσει τους στρατιωτικούς αλλά η πραγματικότητα της πολιτικής τους δολοφονεί. Στα κυβερνητικά έδρανα και στα γραφεία της Ε.Ε. βρίσκονται οι θύτες της νεάς δολοφονίας και όχι αυτοκτονίας στρατιωτικού:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014, 43χρονος Αξιωματικός Τεχνικός της Πολεμικής Αεροπορίας διεκομίσθη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, λόγω τραυματισμού μετά από πτώση από τον 4ο όροφο της οικίας του. Εισήχθη στο χειρουργείο αλλά κατέληξε στις 05:15 της Κυριακής 30 Μαρτίου».

Η πολιτική τους κατακλέβει τους κόπους μιας ζωής και τις κρατήσεις από έναν μισθό που ποτέ δεν έφτανε. Χαριστική βολή στα Μετοχικά Ταμεία και σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία  βάζει το πολυνομοσχέδιο: Μικρό παράδειγμα αποτελεί η παράγραφος Γ.5: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ με την οποία επηρεάζεται βαθύτατα η βιωσιμότητα των Μετοχικών μας Ταμείων και αποτελεί, στην καλύτερη περίπτωση, προάγγελο νέων μειώσεων.


Κρίση και Μνημόνια σκοτώνουν και στον Στρατό... 

Αρκεί να θυμηθούμε τι έχει συμβεί σε λιγότερο από ένα χρόνο στις ελληνικές ΕΔ:
•Στις αρχές Μαίου αυτοκτόνησε ο υπολοχαγός στην Χαλκίδα. Αιτία όπως εξηγούσε σε σημείωμα που άφησε τα οικονομικά αδιέξοδα. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που δεν έκανε καμία υπερβολή στη ζωή του. Έπεσε στο κενό από οικοδομή.
•Ακολούθησε η αυτοκτονία αστυφύλακα μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτοπυροβολήθηκε.
•Υπαξιωματικό του ΠΝ αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο πλοίο που υπηρετούσε.
•Περίπου ένα μήνα μετά αυτοκτονεί και πολιτικός υπάλληλος του ΠΝ.
•Γυναίκα σμηναγός της ΠΑ πέφτει στο κενό.
•Ακολούθησαν απόπειρες αυτοκτονίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.
•ΕΠΟΠ αυτοκτόνησε στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
•Δύο απόπειρες αυτοκτονίας αξιωματικών πάλι στην Μυτιλήνη.

Με αφορμή την τελευταία απώλεια του 28χρονου ΕΠΟΠ στο 265 Τάγμα Μ/Κ ΤΕ, Μανταμάδο Μυτιλήνης, που κατέχει μια μακάβρια “πρωτιά”, καθώς απ' το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ' αυτό το τάγμα, μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος(!), καλούμαστε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα:

Πρώτο: πλέον αυτοκτονούν συχνότερα οι μόνιμοι και πιο συγκεκριμένα τα χαμηλόβαθμα στελέχη, επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί.

Δεύτερο: το μακάβριο φαινόμενο εντοπίζεται σε όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων-Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, σε όλη την επικράτεια –από τον Έβρο μέχρι τη Μύκονο, από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μέχρι την Κρήτη και τα ΧΩΚ!

Τρίτον: αφορά τους χαμηλόβαθμους μόνιμους, τους εθνοφύλακες, Πολιτικό Προσωπικό των Ε.Δ., τους απόστρατους στρατιωτικούς και τους φαντάρους. Κανένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός δεν συμπεριλαμβάνεται.

Τέταρτον: είναι όλοι τους θύματα της κρίσης και των άγριων περικοπών. Έχει προηγηθεί η απώλεια της εργασίας και η αδυναμία συντήρησης της οικογένειας, η απόλυση, η προσβλητική έξωση από την ενοικιαζόμενη εστία, η αδυναμία υποστήριξης της βαρύτατα ασθενούς μητέρας κλπ.

Πέμπτον: πρόκειται για ηλικίες από τα 25 μέχρι τα 43 χρόνια κυρίως, περίοδο με μεγάλες οικογενειακές προσδοκίες και υποχρεώσεις, όπου σε πνίγουν τα χρέη και οι φόροι. Πλέον καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι μόνιμοι έχουν ανάγκη την συνδρομή της Εκκλησίας, φίλων και συγγενών, ενώ δυστυχώς έχουν διαπιστωθεί και περιστατικά παραβατικότητας-κλοπή από στρατιωτικό εν ενεργεία ειδών πρώτης ανάγκης σε SUPER MARKET!  

Έκτον: η απειλή της αυτοκτονίας στοχοποιεί φυσικά και τους συναδέλφους φαντάρους.  Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό απόσπασμα επιστολής-καταγγελλίας «Σας παρακαλώ ελέγξτε το ότι τη Κυριακή 22/12/2013, ένας σμηνίτης που υπηρετεί στο ΣΕΠΑ, προειδοποίησε οτι αν συνεχίζουν να τον βάζουν υπηρεσίες (9ωρες σκοπιές ημερησίως), όταν θα παει στη σκοπιά θα...αυτοκτονήσει. Έγινε άμεση κινητοποίηση γονιών και υπευθήνων του ΣΕΠΑ-ΚΕΑ, και διακομίσθηκε στο 251ΓΝΑ, όπου και νοσηλεύεται..... Η κατάσταση με τις υπηρεσίες σε ΣΕΠΑ-ΚΕΑ, πάντως είναι αφόρητη και το στρεσάρισμα των στρατιωτών μεγάλο. Άραγε οι υπεύθηνοι Διοικητές αυτών των δομών και ειδικά του ΣΕΠΑ.... τι κάνουν και ΠΟΙΑ η αποστολή τους όσον αφορά την υγεία, σωματική και ψυχική των στρατιωτών της μοναδας τους;»

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι Φόνοι-Αυτοκτονίες στον Στρατό προκαλούνται από οικονομικούς λόγους, είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πολιτικής και οι ευθύνες των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου είναι βαρύτατες.

Καμιά απάντηση δε μπορεί να δώσει η μονάδα και οι όροι οργάνωσης των υπηρεσιών. Π.χ. οι διπλοσκοπίες αποδεικνύονται αναποτελασματικές και προκαλούν απλώς μεγαλύτερο χώσιμο. Θυμίζουμε την απώλεια του στρατιώτη Κίμωνα στο 616 Μ.Κ ΤΠ στον Έβρο ενώ εκτελούσε διπλοσκοπιά, αλλά και την πρόσφατη απώλεια στη Μυτιλήνη. «Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, με το  G 3 με το οποιο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε. Ο ΕΠΟΠ ήταν "διπλοσκοπιά" με έναν στρατιώτη ο οποίος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε».

Τις παραπάνω εκτιμήσεις μας ενισχύει μια ανάγνωση  της μελέτης του κοινωνιολόγου Π.Ιωσηφίδη, ο οποίος στο τελευταίο διάστημα της στρατιωτικής του θητείας έλαβε την άδεια και προχώρησε σε επιτόπια κοινωνιολογική έρευνα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Καθολική είναι η απάντηση στο ερώτημα «αν η οικονομική κρίση επηρεάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους». Επισημαίνεται μεγάλη μείωση στη διάθεση προσφοράς εργασίας -8 στους 10 απαντούν οι αξιωματικοί και 9 στους 10 οι υπαξιωματικοί. Είναι μια απάντηση που αντανακλά τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους- no pay no play λένε οι αμερικάνοι μπασκετμπολίστες-, ενώ σίγουρα παίζει ρόλο η τοποθέτηση απέναντι σε ένα επάγγελμα και όχι ένα θεσμό, όπως θα επεσήμαινε ο καθηγητής Δ.Σμοκοβίτης. Στο ερώτημα «πως τους επηρέασε η οικονομική κρίση» το 80% αποκάλυψε τεράστια ανατροπή στα οικογενειακά δεδομένα, μεγάλη ματαίωση προσδοκιών και στόχων, με συνέπεια την σοβαρή ένταση των ενδοοικογενειακών προβλημάτων, με αύξηση των τριβών μεταξύ των μελών της οικογένειας. Καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά!

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να συναχίσουμε και να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Διεκδικώντας και κατοχυρώνοντας στην πράξη τον Ελεύεθρο Συνδικαλισμό.

Ή Εμείς Ή Αυτοί. Πρέπει να Αντιδράσουμε. Πρέπει να τους Σταματήσουμε. Δεν είναι Σύνθημα. Είναι πλέον όρος επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive