Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ezer 26-3-2014Ένα 10χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από κάνιστρο δακρυγόνου, στη διάρκεια καταστολής διαδήλωσης στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας...

από την αστυνομία, την Τρίτη.
Μετά την προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), μια ομάδα μασκοφόρων πέταξαν με πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anatolia. Καθώς η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και κανόνια νερού, "ένα αντικείμενο", που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν δακρυγόνο, χτύπησε τον 10χρονο Μεχμέτ Εζέρ στο κεφάλι.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακί, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή των Κούρδων Λεϊλά Ζανά, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλλεφωνικά, την ενημέρωσε ότι διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό.
Το θλιβερό περιστατικό θύμισε την τραγική υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από κάνιστρο δακρυγόνου, στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο πάρκο Γκεζί, το περασμένο καλοκαίρι και εκέπνευσε στις 11 Μαρτίου, αφού πέρασε 269 ημέρες σε κώμα.
Ezer1 26-3-2014
  • Blog Archive