Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέο «success story»: 106 θύματα – Πανευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους από γρίπη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Μαρτίου 30, 2014
Άλλη μια θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά καταγράφεται για την χώρα μας επί ημερών κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και με υπουργό Υγείας τον λαλίστατο Άδωνη Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων η χώρα μας φέτος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από γρίπη (106 έως την προηγούμενη εβδομάδα), σε σχέση με τον πληθυσμό της. Στη Γαλλία με τον εξαπλάσιο πληθυσμό, έως το ...
περασμένο Σάββατο τα θύματα της γρίπης ήταν 52, στη Ρουμανία που έχει διπλάσιο πληθυσμό 4, στη Μεγάλη Βρετανία με εξαπλάσιο πληθυσμό κανένα και στη Σουηδία με πληθυσμό πάνω από 9 εκατομμύρια, 4. Η μόνη χώρα με υψηλότερο απόλυτο αριθμό θανάτων είναι η Ισπανία που έχει 155 θανάτους, αλλά με πληθυσμό 47 εκατομμύρια άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερες από εκείνες των χωρών της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, που ευνοούν την εξάπλωση της γρίπης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η σημαντικότερη διαφορά της Ελλάδας από τις χώρες με λιγοστά θύματα από γρίπη είναι η σταθερή και αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη, η οποία στην χώρα μας δεν υφίσταται.

nez.gr
  • Blog Archive