Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

thanatos aleksiptwtisths 3-4-2014Τραγικό θάνατο βρήκε την Πέμπτη ένας έμπειρος αλεξιπτωτιστής στην προσπάθεια μιας ομάδας αποτελούμενης από 222 ανθρώπους...
να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εγκαταστάσεων SkyDive Arizona, Τζόσλιν Μπερνάτσις, ο θάνατός του αλεξιπτωτιστή οφείλεται σ' ένα ελαττωματικό αλεξίπτωτο και στο γεγονός ότι το εφεδρικό δεν άνοιξε κανονικά.

thanatos2 aleksiptwtisths 3-4-2014











Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, στο Ελόι της Αριζόνας, ήταν καλές και το αεροσκάφος από το οποίο πήδηξε ο άτυχος αλεξιπτωτιστής δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.
Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούσαν την πρώτη τους απόπειρα να σπάσουν το ρεκόρ, όταν συνέβη το δυστύχημα, διευκρίνισε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, η εκπρόσωπος της ομάδας World Team που οργάνωσε το εγχείρημα.
thanatos3 aleksiptwtisths 3-4-2014











Οι 222 βετεράνοι αλεξιπτωτιστές, από 28 χώρες, είχαν πάει στις δημοφιλείς εγκαταστάσεις της Αριζόνας για να προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού προσώπων που θα συμμετείχαν σε δύο σχηματισμούς στον αέρα προτού ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους.
Σημειώνεται, ότι το προηγούμενο ρεκόρ, στο οποίο συμμετείχαν 110 αλεξιπτωτιστές, επετεύχθη το 2013 στη Φλόριντα.
thanatos4 aleksiptwtisths 3-4-2014











Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σκοτωθεί τρεις αλεξιπτωτιστές σε απόπειρες για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός που μετείχαν σε μια ομάδα 200 αλεξιπτωτιστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.

  • Blog Archive