Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κοντά 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014
ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ

Χθες η φαρμακευτική εταιρεία Roche χάρισε 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 11.500 σκευάσματα, για ανασφάλιστους
Τελικά, η ανάπτυξη διά χειρός πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως ήρθε και το success story είναι ήδη γεγονός. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ....
η κυβέρνηση βλέπει όλο και λιγότερους ανασφάλιστους πολίτες παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός όσων καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία για να βρούνε ιατρική περίθαλψη. Ντελάλης του απόλυτα... επιτυχημένου σχεδίου εξαφάνισης των ανασφάλιστων ο συνήθης ύποπτος μνημονιακός υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εισιτήριο 5 ευρώ και στις μονάδες υγείας Ο Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εισιτήριο 5 ευρώ και στις μονάδες υγείας «Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι οι ανασφάλιστοι» απεφάνθη ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ανασφάλιστοι με βάση τα τελευταία στοιχεία θα είναι από 1,9 έως 2,4 εκατ. Μάλιστα σε τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τον ακριβή αριθμό, καθώς τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα καταγραφής των ανασφάλιστων «ΑΤΛΑΣ».
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Ταμείου Υγείας της χώρας Δημήτρης Κοντός είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι ανασφάλιστοι είναι από 3 εκατ. έως 6 εκατ. Δήλωση που αποδόθηκε από τον Αδωνι Γεωργιάδη στην άγνοια: «Τα νούμερα των ανασφαλίστων δεν τα ξέρει κανένας επακριβώς. Ηταν όπως όλων μας, ως μία αίσθηση. Τώρα γίνεται καταγραφή», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν με ρωτάγατε πριν από έξι μήνες πιθανόν να σας έλεγα ένα άλλο νούμερο. Σήμερα ξέρουμε ότι θα κυμανθεί μεταξύ του 1.900.000 και του 2.400.000», κατέληξε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση αναζητά ένα κονδύλι που θα καλύψει υγειονομικώς όλους τους ανασφάλιστους -γεγονός που αποτελεί και δέσμευση στην τρόικα.
Προς ώρας, πάντως, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί τουλάχιστον να καλύψει το θέμα των φαρμάκων για όσους δεν διαθέτουν κοινωνική ασφάλιση. Κάτι που το κάνει και πάλι με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, καθώς χθες η φαρμακευτική εταιρεία Roche χάρισε 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 11.500 σκευάσματα για ανασφάλιστους. Λίγο καιρό πριν η εταιρεία Pfizer είχε χαρίσει φάρμακα αξίας 1 εκατ. ευρώ.
Ο Αδωνις, πάντως, ελπίζει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει δώσει λύση: «Ελπίζω μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε δώσει λύση ως προς την κάλυψη τη φαρμακευτική των συνταγών που θα γράφουν στους ανασφαλίστους στο ΠΕΔΥ οι γιατροί» τόνισε.
Χαράτσι και στο ΠΕΔΥ;
Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά το χαράτσι στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εισιτήριο 5 ευρώ και στις μονάδες υγείας καθώς όπως είπε: «στο τέλος του χρόνου θα αποφασίσουμε εάν θα επιβληθεί το 5ευρω και στα πολυϊατρεία ή όχι».
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΠΕΔΥ, που παρουσιάζει προβλήματα κυρίως με έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεών του λέγοντας πως παρά τις Κασσάνδρες το ΠΕΔΥ λειτουργεί κανονικά και τα όποια προβλήματα θα λυθούν με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών αλλά και με τους 1.000 οικογενειακούς γιατρούς που θα ενταχθούν σύντομα στο σύστημα.
enet.gr
  • Blog Archive