Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

30 μέρες φυλακή για...συλλογή βρόχινου νερού!!

Posted by ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014
" Είμαστε σοβαροί. Με τόσα εγκλήματα, ναρκωτικά και βία στο Τζάκσον Κάουντυ, η δικαιοσύνη καταδίκασε τον κ. Χάριγκτον σε φυλάκιση 30 ημερών γιατί... μάζευε το βρόχινο νερό;Το ίδιο θα συμβεί με τον αέρα και τον ήλιο; Υπερβολική κυβερνητική αυταρχικότητα!!"Ο Χάρινγκτον, Αμερικανός πολίτης του Ιγκλ Πόιντ, Όρεγκον, παλεύει για τα δικαιώματα του να κάνει ότι θέλει με το νερό από το 2002.

Τώρα, μια δεκαετία μετά την πρώτη φορά που υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στους ισχυρισμούς ότι οι τεχνητές λίμνες μέσα στο 170 εκταρίων (1700 στρέμματα )κτήμα του, παραβαίνουν τους τοπικούς νόμους, ο Χάρινγκτονκαταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση και πρόστιμο 1500 δολαρίων.

Οι αρχές λένε ότι ο Χάρινγκτον παραβίασε τον νόμο συλλέγοντας φυσικό νερό από την βροχή και από το λιώσιμο χιονιού που είχε πέσει πάνω στην ιδιοκτησία του.

Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Νερού του Μέντφορντ ισχυρίζονται ότι το νερό στην ιδιοκτησία του Χάρινγκτον είτε προήλθε από τον ουρανό είτε όχι, θεωρείται ένας παραπόταμος του κοντινού Κρόυφουτ Κρίικ και έτσι υπάγεται σε νόμο του 1925 που δίνει στην Επιτροπή Νερού του Μέντφορντ πλήρη ιδιοκτησία και δικαιώματα.

Ως εκ τούτου οι εισαγγελείς ήταν σε θέση να υποστηρίξουν επιτυχώς στο δικαστήριο ότι οι τρεις τεχνητές λίμνες για αλιεία και βαρκάδα στο κτήμα του Χάρινγκτον παραβίαζαν τον νόμο. Για το γέμισμα τριών παράνομων δεξαμενών στο κτήμα του με απορρέον νερό, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε μεεννέα κατηγορίες για πλημμελήματα στο δικαστήριο του Σίρκουιτ.

Ο ίδιος λέει ότι θα προσπαθήσει να ασκήσει έφεση, αλλά προς το παρόν έχει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ημερών. Έχει επίσης καταδικαστεί σε τρία χρόνια επιπλέον, με αναστολή.


Τριάντα ημέρες στη φυλακή για συλλογή ομβρίων υδάτων;

Ο Χάρινγκτον αναφέρει στην Μειλ Τριμπιουν: "Ζούμε σε μια περιοχή ακραίων πυρκαγιών και η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τις βαλβίδες και να χαραμίσει πραγματικά όλο το νερό, στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!", να του αδειάσουν, δηλαδή, όλο το νερό που έχει μαζέψει.
"Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου σε μια αγροτική περιοχή ένας γαιοκτήμονας δεν μπορεί να συγκεντρώσει το νερό της βροχής για να προστατέψει την περιουσία του τότε τα πράγματα είναι παρατραβηγμένα" , και προσθέτει στο Ασσοσιέτιντ Πρες: «Αυτό πρέπει να χρησιμεύσει σαν μια προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες λιμνών».
watervolo
Από το Novafm106.gr
  • Blog Archive