Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 47 χρόνια από την χούντα της 21ης Απριλίου 1967 ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία συνεχίζεται!

47 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα διαπιστώνοντας ότι οι παραδοσιακές κοινοβουλευτικές μορφές διακυβέρνησης δεν επαρκούν, εγκαθίδρυσαν την Απριλιανή χούντα στη χώρα μας.
Από τότε πολλά χρόνια αγώνων και θυσιών του λαού έχουν περάσει. Η λαομίσητη χούντα ανατράπηκε. Τα αιτήματα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" όχι μόνο δεν πραγματώθηκαν αλλά συμπληρώθηκαν με τις λέξεις: "Η χούντα δεν τελείωσε το '73"
Σε αντίθεση με όλα τα κοράκια που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου και εξαργύρωσαν με κυβερνητικούς θώκους τους αγώνες απλών ανώνυμων αγωνιστών, υπήρξαν και άτομα που έμειναν στην διακριτική αφάνεια και επέλεξαν να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα.
Συναγωνιστές μέσα απ΄τις γραμμές του Κινήματος Δεν Πληρώνω είχαν αγωνιστεί εκείνες τις μέρες ενάντια στη χούντα. Συνεχίζουν τον αγώνα για την πραγμάτωση των ιδανικών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια. Υπήρξε γέννημα των αναγκών του λαού απέναντι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζοντας σκορπά τον όλεθρο σε όλη την κοινωνία. Με ένα από τα όπλα του την πολιτική ανυπακοή και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών το Κίνημα δεν Πληρώνω προωθεί την πολιτική του δράση μαζί με τους πολίτες.Υπάρχει μια κοινωνική πυραμίδα. Στη κορυφή βρίσκεται το 1% και κάτω το 99% του λαού. Αυτή η πυραμίδα πρέπει να αναστραφεί, αυτό το σύστημα να ανατραπεί. 
Με ενότητα και αλληλεγγύη ο αγώνας του λαού και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία! 

21-4-2014

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu

  • Blog Archive