Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ImageΗ οδηγία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, που ουσιαστικά επαναλαμβάνει ότι συμβαίνει από το 2010, δηλαδή να μην γίνουν επισκέψεις πολιτικών και άλλων επισήμων στα στρατόπεδα την ημέρα του Πάσχα, μας χαροποίησε ιδιαίτερα αφού... δεν χρειάζεται να χωθούμε άγρια για να φάνε μια σειρά τζαμπατζήδες και να κάνουν δημόσιες σχέσεις στις πλάτες μας.
Αυτούς όμως που πρέπει να ανακούφισε ακόμη περισσότερο είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί και επίσημοι, καθώς θα είχαμε την ευκαιρία να τους εξηγήσουμε, εμείς και οι γονείς μας, από πρώτο χέρι, τι σημαίνουν τα Μνημόνια και η πολιτική τους. Τι σημαίνει να πληρώνεις το κόστος της θητείας, να σου κόβουν τις καταστάσεις επιβίβασης, να είσαι ο σκλάβος των στρατοπέδων και ο αναλώσιμος της πρώτης γραμμής για τα συμφέροντα των εφοπλιστών-τραπεζιτών-εργολάβων. Άραγε, ποιος θα πήγαινε στο ΚΕΝ Θήβας που ιδιωτικοποίησαν το ΚΨΜ, τετραπλασιάζοντας τις τιμές, για να κερδοσκοπεί ο ιδιώτης! Τους περιμέναμε...  

Η αιτιολογία της απόφασης είναι να μην “επιβαρυνθεί το προσωπικό με τις προετοιμασίες και όλα τα σχετικά που γίνονται στις μονάδες εν όψει επισκέψεως επΙσήμων”, σας δίνει μια ακόμη δικαιολογία για να μείνεται μακριά μας, σε απόσταση ασφαλείας από την οργή και την αγανάκτηση μας. Βλέπεις, δε θα υπήρχαν ΜΑΤ και ΕΚΑΜ να σας προστατεύσουν...
Έτσι λοιπόν εικόνες του μακρινού παρελθόντος αποτελούν πλέον τα δεκάδες αραδιασμένα αρνιά στις σούβλες, με τους παρατεταγμένους στη σειρά στρατιώτες, κατά προτίμηση των Ειδικών Δυνάμεων, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και... την ανταλλαγή ευχών, με τη συνοδεία κρασιού, μεταξύ πολιτικών και «στρατευμένων νιάτων», μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Από το 2010, χρονιά που άρχισαν να εφαρμόζονται τα Μνημόνια, και έπειτα, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφεύγουν συστηματικά να επισκέπτονται, ανήμερα το Πάσχα, κέντρα εκπαίδευσης και στρατιωτικές μονάδες για να ανταλλάξουν ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό.
Είναι ενδεικτικό ότι το 2012, ούτε καν ο τότε υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος –επέλεξε την ασφάλεια της Μυκόνου-, ούτε κάποιος άλλος πολιτικός βρέθηκε σε στρατόπεδο την ημέρα του Πάσχα. Μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε στρατιωτική μονάδα. Για την ιστορία, παρακάθισε στο πασχαλινό γεύμα του διοικητή της Δεύτερης Μοίρας Καταδρομών στη Νάουσα.
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΙΖΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!!!
Τα έξοδα του πασχαλινού τραπεζιού καλύπτονταν από τα χρήματα κάθε μονάδας, που διαθέτει για τη σίτιση των υπηρετούντων, από μέρος των εσόδων του ΚΨΜ και από ένα κονδύλι του ΓΕΕΘΑ. Το συνολικό κόστος της πασχαλινής γιορτής δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο εορτασμός του Πάσχα στα στρατόπεδα καταργήθηκε επισήμως με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το 2010. Στην πράξη, όμως, οι ανοιχτές εορταστικές εκδηλώσεις για το κοινό είχαν σταματήσει δύο χρόνια νωρίτερα. Από τότε, λοιπόν, οι διαταγές των επιτελείων προς τους διοικητές των στρατιωτικών σχηματισμών ανέφεραν ότι ανήμερα το Πάσχα, στις κατά τόπους μονάδες προσφέρεται εορταστικό γεύμα μόνο για όσους αξιωματικούς και στρατιώτες έχουν εκείνη την ημέρα υπηρεσία. Αυτοί μόνο μπορούν να προσκαλέσουν και τις οικογένειές τους για να γιορτάσουν μαζί τους. Κανείς άλλος.
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ-ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπάρχει και η θετική πλευρά αυτής της απαγόρευσης (πέραν της εξοικονόμησης πόρων), την οποία μπορούν να καταλάβουν καλύτερα μόνο όσοι υπηρέτησαν τη θητεία τους και έτυχε να «περάσουν μέσα» στη μονάδα την Κυριακή του Πάσχα. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες οπλίτες ήταν επιφορτισμένοι με το ψήσιμο του οβελία, το σερβίρισμα και φυσικά με τον καθαρισμό του χώρου πριν και μετά τη γιορτή. Δηλαδή, μέρες ολόκληρες προετοιμασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτά γράφει ο Κ.Αλατζάς, και έχει απόλυτο δίκιο...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ε.Ε-ΔΝΤ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 
diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive